Gå til indhold
Hjemmelavet iskaffe | Forfriskende og nem opskrift | FOF Inspiration

Hjemmelavet iskaffe

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Opskriften er til 1 stort glas.

Ingredienser

1 dl stærk kaffe
1-1½ tsk. sukker
6 stk. isterninger
1-2 stk. kaffe isterninger (kan udelades)
1 dl. mælk

Sådan gør du

  1. Sørg for at have nok isterninger i fryseren.

  2. Hvis man ønsker at have kaffe-isterninger i, så skal disse laves dagen før.

  3. Smelt sukkeret i kaffen, og køl kaffen ned.

  4. Knus isterningerne i en blender og fyld glasset 2/3 op.

  5. Hæld herefter kaffen over isterningerne og tilsæt mælken.

  6. Rør rundt, og nu er iskaffen klar til at blive serveret.

Husk! Når man bruger kaffe-isterninger, så holder kaffesmagen lidt længere. Du kan også smage til med kaffesirup, hvis du ønsker en smagsvariant i.

Hjemmelavet iskaffe | Forfriskende og nem opskrift | FOF Inspiration | FOF