Gå til indhold
Kiks opskrift i fof aftenskolen aarhus' inspirationsunivers

Kiks med frø og kerner

Små, sprøde og fyldt med gode sager – de her kiks med frø og kerner giver energi til resten af dagen! De er nemme at bage og perfekte til tasken, madpakken eller som en hurtig bid på farten. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.

(30 stk)

Ingredienser:

  • 90 g groft speltmel

  • 110 g hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 100 g koldt smør

  • ½ æg

  • 2 spsk koldt vand

  • Resten af ægget til pensling.

Drys:

  • ½ dl birkes

  • ½ dl sesamfrø

  • ½ dl hørfrø

  • ½ dl solsikkekerner

Fremgangsmåde:

  1. Bland 90 g groft speltmel, 110 g hvedemel og 1 knivspids salt.

  2. Skær 100 g kold smør i små stykker, og smuldr dem i melet (kan også mases sammen med melet med en ske).

  3. Slå 1 æg ud i en lille skål og pisk det let sammen.

  4. Saml hurtigt dejen med halvdelen af det æg, du lige har pisket og vand. (Den anden halvdel af ægget sættes til side og bruges senere til pensling).

  5. Dæk skålen med film og sæt dejen i køleskabet i ½ time.

  6. Tag dejen ud af køleskabet og rul dejen ud på et melstrøet bord. Dejen skal ikke rulles alt for tyndt.

  7. Tænd ovnen på 210 grader varm ovn. (alm. ovn)

  8. Skær dejen i firkanter, og læg dem på en plade med bagepapir.

  9. Pensl knækbrødene med det tilsidesatte æg.

  10. Drys knækbrødene med ½ dl birkes, ½ dl sesamfrø, ½ dl hørfrø og ½ dl solsikkekerner (del evt. drysset op, så knækbrødene bliver forskellige).

  11. Bag kiksene øverst i en 210 grader varm ovn i 10-15 minutter, til de er lysebrune.

  12. Afkøl dem på en bagerist.

Kiks med frø og kerner | FOF Aarhus | FOF