Gå til indhold
Vegansk mayonnaise med aquafaba | Nem opskrift | FOF Inspiration

Mayo af aquafaba

Hvad gør du normalt med vandet fra kogte kikærter? Hvis du gerne vil lave noget med det, i stedet for blot at smide det ud, så prøv denne opskrift på vegansk mayonnaise.

Ingredienser

4 spsk. aquafaba (kikærtevand)
1 tsk. sennep
1 spsk. eddike
1 stk. presset hvidløg
½ tsk. salt
1 knivspids karry
1 knivspids peber
1½ dl. solsikkeolie

Det er vigtigt, at den beholder, du pisker eller blender i, er helt ren.

Sådan gør du

  1. Pisk eller blend alle ingredienser (undtagen olien!) i et højt stavblender glas/anden beholder i kort tid.

  2. Tilsæt olien i en tynd stråle mens du blender. Det tager ca. 8-10 min.

  3. Herefter klar til servering!

TIP: Gør din mayo til en lækker aioli ved at tilsætte et ekstra hvidløg.