Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Spørgsmål og svar til førstehjælp til kørekort


Hvem er færdselsrelateret førstehjælp for?

Hvis du er i gang med at tage kørekort, er det påkrævet med et førstehjælpsbevis, som du får efter at have gennemført kurset i færdselsrelateret førstehjælp. Kurset er dog for alle, der ønsker en opdatering af sin viden om førstehjælp særligt i relation til trafikken. Et opdateret førstehjælpskursus er altid en god idé at overveje, da der løbende kommer nye retningslinjer til.

Hvad koster det at tage førstehjælpskursus til kørekort?

Er du studerende berettiget til studierabat, er prisen for kurset 445 kr. Fuldprisen er 495 kr, hvilket bl.a. er den gældende pris, hvis du er bosat uden for Aarhus Kommune.


Hvor længe varer et kursus i færdselsrelateret førstehjælp?

Et kursus i færdselsrelateret kørekort varer 8 timer i alt. Du skal deltage i alle 8 timer for at være berettiget til et bevis. Vi tilbyder 2-dags kurser à 4 timer pr dag, hvis du har svært ved at afsætte 8 timer på én dag. Find 2-dages kurset her.


Hvad skal der ske på kurset?

På kurset lærer du at handle hensigtsmæssigt og yde førstehjælp i tilfælde af en ulykke i trafikken. Vi kommer bl.a. omkring tilkaldelse af hjælp, sikring af ulykkesstedet, hjertelungeredning og brug af hjertestarter. Undervisningen er en blanding af oplæg fra instruktøren og praktiske øvelser på gulvet. Vi laver også små konkurrencer i, hvem der "klarer sig bedst" i øvelserne - se her hvordan det foregår.


Må jeg deltage med min ven/veninde?

Vi ser mange, der deltager sammen, og det er rigtig fint! Hvis I er to eller flere, der gerne vil deltage på samme kursus, så skriv gerne navnet på din(e) medkursist(er) i kommentarfeltet ved tilmelding, så I kan være helt sikre på, at tilmeldes samme kursus. Har du tilmeldt dig et kursus, der derefter er fuldt booket, så kontakt os gerne på tlf. 8612 2955, så vi sammen kan finde et kursus, hvor der er plads til jer begge.


Hvor længe gælder et førstehjælpsbevis?

Skal du bruge dit førstehjælpsbevis specifikt til kørekort, gælder beviset i 1 år. Du skal derfor have et gyldigt bevis, når du går til din køreprøve. Reglerne kan ske at ændre sig, så hold dig altid opdateret!


Hvordan får jeg mit førstehjælpsbevis?

Det er Dansk Førstehjælpsråd (DFR), der udsteder førstehjælpsbeviser. Beviset bliver ikke sendt til dig efter endt kursus, men du skal selv hente det fra DFR’s bevissystem. Efter endt kursus vil du få tilsendt to e-mails til den mail, som du oplyste i forbindelse med kurset. I den ene mail skal du aktivere din profil i DFR’s bevissystem. Den anden mail fortæller dig, at der ligger et bevis til dig. Du skal først aktivere din profil i bevissystemet, før du kan hente dit bevis. Du vil kun modtage sidstnævnte mail, hvis du i forvejen er kendt i bevissystemet.

Inden du kontakter din instruktør, så find mange flere spørgsmål og svar i foldere fra fsfi: Hjælp, jeg har ikke modtaget mit bevis”.


Jeg har ikke modtaget en e-mail, hvad gør jeg?

Undersøg først, om mailen ligger i din e-mails spamfilter/uønsket mail eller i Gmails promoveringer. Afsenderen er no-reply-kursusbevis@foerstehjaelpsraad.dk. Ligger der intet her, så kontakt din instruktør hos FOF, der kan tjekke om din mailadresse evt. er indtastet forkert. Er mailadressen korrekt, kan instruktøren gensende mailen med aktiveringslinket.


Der er fejl i mit førstehjælpsbevis, hvad gør jeg?

Kig altid dit førstehjælpsbevis igennem når du har modtaget det, for eventuelle fejl er altid lettest at rette umiddelbart efter endt kursus. Finder du fejl på dit bevis, skal du kontakte din instruktør, som vil hjælpe dig videre. På beviset er instruktørens navn og organisation oplyst.


Gælder førstehjælpsbeviset kun til kørekort til bil? Eller kan jeg bruge færdselsrelateret førstehjælp til knallertkørekort?

Har du tidligere taget et færdselsrelateret førstehjælpskursus til knallertkørekort, så er dette også gældende, hvis du tager kørekort. Husk blot, at beviset maks. må være 1 år gammelt (se mere om gyldighed ovenfor). Omvendt kan du ikke bruge et førstehjælpsbevis, du har fået i forbindelse med dit kørekort, til knallertkørekort.Video: "En dag på førstehjælpskursus hos FOF Aarhus til kørekort"


Mød Emma og Sille, som i forbindelse med at tage deres kørekort, gennemførte deres obligatoriske færdselsrelaterede førstehjælpskursus hos os.