Skip to content
Billede af Christine Feldthaus

anmeldelse

Foredrag af Christine Feldthaus - "Er du tilfreds med duften i bageriet?"

Vi skal til at have en griner

Af FOF-anmelder Mei Song Becshgaard, journaliststuderende


Christine Feldthaus fremkaldte genkendelse og masser af latter med foredraget Er du tilfreds med duften i bageriet? Her vender og drejer hun danskernes arbejdsliv og kommer med en humoristisk opsang til blandt andre virksomheder, mellemledere og de ansatte.

Undervejs runder hun også børneopdragelse, krænkelseskultur og deler personlige anekdoter. Indimellem stikker foredraget i mange retninger, men publikum er med hele vejen, og det står klart, at man med Christine Feldthaus er i godt og underholdende selskab.

 

Arbejdslivet sat på spidsen

Christine Feldthaus fremhæver dele af arbejdslivet, der simpelthen kan være for fjollede og unødvendige. Evige evalueringer, trivselsspørgeskemaer, ligegyldige møder og kollegernes brok over vejret. Alt sammen noget man kan komme til at acceptere, for sådan er det bare. Men ved at sætte det hele lidt på spidsen, minder erhvervskvinden os om, at sådan behøver det ikke at være.

Der tegnes et billede af hverdagen på de danske arbejdspladser, hvor dårlig ledelse forsøges opvejet med tilbud om yoga og mindfullness, og hvor flere og flere medarbejdere bliver stressede. Pointerne leverer Feldthaus med levende mimik og fagter, og hun har givetvis ret i mange af dem, for salen nikker med undervejs.

”Noget af det, der bliver sagt, er godt nok helt rigtigt,” overhører jeg en mand sige i pausen.

Det er også svært at være uenig, når Feldthaus får skældt DSB, PostNord og Skat lidt ud undervejs. Måske vi har hørt den før, men det virker – og det er stadig sjovt. Christine Feldthaus forstår at tage fat i det, vi kender, og få os til at grine af det.

 

Hvad man selv kan gøre for mere arbejds- og livsglæde

”Vi skal til at have en griner,” siger aftenens hovedperson også. Det kunne sagtens referere til foredraget, men det er sagt om vores liv og vores hverdag. I stedet for at have så travlt med at tælle vores puls, kalorier og fejl, kunne vi med fordel fokusere på vores humor, dannelse og åndsliv.

Hvis ikke vi er der, hvor vi gerne vil være, må vi også gøre noget selv. Feldthaus giver sine råd til hvordan. Blandt dem er, at man skal stille sig kritisk over for regler, som ikke giver mening. Man skal kommunikere klart, og man skal ikke være så bange for at fejle. Aftenens budskab synes at være: hvis ikke du er tilfreds med duften i bageriet, så flyt dig.


Foredrag: Er du tilfreds med duften i bageriet? - v. Christine Feldthaus
Tid: Onsdag d. 23. oktober 2019 kl. 19.00
Sted: Aarhus Katedralskole, Skolegyden 1
Arrangør: FOF Aarhus

 

 Billede af FOF-anmelder Mei Song Bechsgaard, journaliststuderende

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Mei Song Bechsgaard, og jeg er journaliststuderende. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps for at få adgang til spændende foredrag og deltage mere fokuseret, idet jeg skal skrive anmeldelser efterfølgende. I min fritid dyrker jeg yoga og drikker kaffe eller øl med venner.