Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Billede af coach og virksomhedskonsulent Heidi Schønberg

anmeldelse

Foredrag af Heidi Schønberg - "Din tarm - din sundhed"

Din tarm – din sundhed

Af FOF-anmelder Johan Knud Vad Knudsen, studerer historie og engelsk, Aarhus Universitet

Rumler det også i din mave? Det er der en god chance for, at det gør. Op mod 15 % af den danske befolkning lider eksempelvis af irritabel tyktarm - eller colon irritabile. Der er i den grad kommet fokus på maven og dens indvirkning på resten af kroppen. Mavens tilstand påvirker os fysisk såvel som psykisk.

Tarme med charme

Ondt i maven giver dårligt humør og koncentrationsbesvær – det giver umiddelbart glimrende mening. En mave i ubalance påvirker dog også på andre måder. Det fandt Giulia Enders ud af. Hun havde bøvlet med uren hud i et stykke tid og opdagede, at hvis hun ændrede sin kost, så påvirkede det faktisk hendes hud. Historien lyder, at det var denne oplevelse, der inspirerede Enders til at studere medicin. Måske mere kendt er det, at hun valgte at skrive en bog om tarmens mange fascinerende egenskaber. Tarme med charme kaldte hun den - og den blev en stor bestseller. Foredraget denne aften var med udgangspunkt i Enders’ bog.

 

Et nærværende foredrag

Kinesiolog Heidi Schønberg var på pletten til at tage de tilhørende igennem de væsentligste af bogens pointer. Og det gjorde hun ganske godt. Foredraget var dejligt uhøjtideligt, og Schønberg brugte tavle og kridt (læs: whiteboard og tusch) til at viderebringe sine pointer. Det var på mange måder befriende. Schønberg var heller ikke for fin til at inddrage publikum. Det fungerede ganske glimrende.

 

Individuelle løsninger

Denne anmelder har selv haft sit hyr med maven, og det er bestemt mit indtryk, at løsninger på maveproblemer varierer. Noget virker for nogen, andet virker for andre. Til trods for forskeres formaninger og endegyldige råd, så er det i sidste ende i meget høj grad en subjektiv vurdering, der skal afgøre, om eventuelle løsninger virker. Dette var Heidi Schønberg helt klar over. Hun havde således mange gode råd og tips til efterfølgelse, men de var alle med en ”kan gøre”-tone, og ikke ”skal gøre”. En meget pædagogisk vinkel. Og det gav i al fald undertegnede lyst til at afprøve nogle af de gode råd.

 

 

Foredrag: Din tarm – din sundhed - v. Heidi Schønberg
Tid: Mandag d. 21. oktober 2019 kl. 19.00
Sted: Dokk1
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Johan Knud Vad Knudsen

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Johan Knud Vad Knudsen, og jeg læser historie med tilvalg i engelsk på Aarhus Universitet. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi det giver mig en dejlig mulighed for at høre en masse spændende foredrag, der gør mig klogere på verden. I min fritid er jeg bl.a. rundviser på museet Kongernes Jelling. Jeg bruger desuden mange gode timer på at sidde i bestyrelsen for Rødding Højskoles Elevforening. Fodbold er min store passion, og jeg elsker både at spille og følge med. Det bedste, jeg ved, er dog at være sammen med min dejlige familie og skønne venner.