Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

Billede af Jan Elhøj og Morten Kirckhoff

anmeldelse

Foredrag af Jan Elhøj og Morten Kirckhoff - "Nul stjerner"

Nul stjerner

Af FOF-anmelder Didde Hauch, studerer folkesundhedsvidenskab på Aarhus Universitet


Salen summer af forventning. Jan Elhøj og Morten Kirckhoff er oplagte, afslappede og i deres es. Hvad sker der, når man tjekker ind på hoteller, der har de dårligste anmeldelser? Og hvad sker der, når man spiser på de dårligste restauranter? Dét er aftenens emne.

 

Konceptet forklares

De berejste mænd spørger ud i salen, om publikum har set deres program på DR2? ”JA!” lyder det enstemmigt – måske forventeligt – fra den næsten fyldte sal, der således allerede kender præmis-sen for Jan og Mortens rejser. Eventyrerne bruger en halv time på at forklare, hvad konceptet ”Nul stjerner” kommer af, hvilket er en kende langtrukkent for faste seere som mig. Heldigvis er vi godt underholdt og får gode grin undervejs.

 

Det værste udgangspunkt er det bedste

Om end en lidt langsom start, var det ikke det værste udgangspunkt for et videre foredrag, som denne anmelder har oplevet. I stedet udgjorde det afsættet for den videre fortælling, som viste sig at blive ganske morsom. Forsætligt? Måske. Effektivt? Bestemt. Og det værste udgangspunkt er som end også det, de to herrer gerne vil slå et slag for – for erfaringen viser, at det værste ud-gangspunkt ofte leder til de bedste eventyr.

 

Backstage

Der sker mange ting bag ved og uden for kameraet, når sådan et program skydes. Med 28 minutter til rådighed til hver udsendelse er der mange ting, der ikke klarer cuttet, men som må siges at være mindst ligeså spændende, absurd og tankevækkende. I Albanien var det den unge grotesk rige jetsetter, hvis familie var blandt landets mest magtfulde. Han levede et liv, der stod i skærende kontrast til fattige Peter, der ejer en tattoo-shop beliggende midt ude i ingenting. I Ægypten var det det ludfattige og ineffektive samfund, hvor absolut alt handlede om penge, og ingen midler skyede målet om at få dem. Og i Moldova hvor en ung ildsjæl insisterede på at blive og kæmpe for det land, alle hendes venner flygtede fra.

Nul stjerner var et humoristisk foredrag, der gav indsigt, udsigt og en gennemtrængende lyst til selv at rejse ud. Og i modsætning til foredragets navn vurderer jeg det absolut til at ligge i den an-den ende af kvalitetsskalaen.Foredrag:
Nul Stjerner - v. Jan Elhøj og Morten Kirckhoff
Tid: Tirsdag d. 30. oktober 2019 kl. 19.00
Sted: Musikhuset Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Musikhuset Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Didde Hauch, og jeg læser folkesundhedsvidenskab. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg gerne vil udvikle min evne til at formidle. Jeg ser anmelderrollen som den perfekte måde at få trænet det på. I min fritid styrkeløfter jeg.