Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Billede af familievejleder Lola Jensen

anmeldelse

Foredrag af LolaJensen - "Må vi så få ro!"

To timers festligt bombardement af frontallapperne

Af FOF-anmelder Wanda Lerche Jensen, frivillig i Kulturhus Herredsvang


Tirsdag aften havde familievejleder Lola Jensen lagt vejen forbi Dokk1 med et foredrag, der var annonceret som Må vi så få ro, men havde man forventet en rolig, afslappende aften, blev man slemt skuffet. Lola Jensen var et festfyrværkeri af speed talking, performance, humor og lige i øjet-eksempler fra den danske hverdag med eller uden – dog fortrinsvis med – børn.

 

Perfekte forældre findes ikke

Lola Jensen er uddannet socialpædagog fra 1980, hun er gift og har tre børn og syv børnebørn. Derudover er hun blandt meget andet kendt fra TV2's Go' morgen Danmark. I starten af sin karriere arbejdede hun på et behandlingshjem for børn, men konkluderede hurtigt, at man i stedet skulle have sendt forældrene afsted, og det gennemsyrer alt, hvad hun siger: Det er aldrig børnenes skyld.
Lola hænger dermed ikke skyld på forældrene, da hun mener, at alle forældre vil deres børn det bedste, og der som udgangspunkt ikke er noget, der er forkert, der er bare noget, der er mere hensigtsmæssigt end andet, når man har med børn at gøre. Lola pointerer, at hun ikke er eksperten, og at folks egne metoder er ok, hvis det fungerer for dem. Det er først, når det ikke fungerer, at Lola kommer ind i billedet og nu kan byde ind med gode råd.
Hun mener også, at forældre i vore dage er så overoplyste, at de tror, de skal være 140% perfekte for at være gode forældre. De tør ikke nøjes med at være de 70% og så regne med, at de i morgen får chancen igen.

 

Børn har brug for ægte, autentisk nærvær og især gennemskuelighed

Kvinder og mødre snakker for meget. De lange ”foredrag” for Lille Per, om hvorfor det er vigtigt, at han får sin flyverdragt på, og hvad det ellers kan risikere at udarte til, dét er overgreb på barnets frontallapper. Dette sammen med alle dagens andre input i den lille hjerne kan nemt resultere i den ”nedsmeltning”, der gør, at Lilleper ligger skrigende og sparkende på gulvet i supermarkedet på vej hjem. Han kunne bare ikke klare mere nu. Og mor aner ikke, hvad der pludselig stikker barnet, så hun starter sikkert på endnu en masse logisk forklaring – til ingen verdens nytte, for Lille Pers hjerne er endnu slet ikke udviklet til at forstå alle de ord. Han forstår en mor, der med god samvittighed er kaptajn på skuden og udstikker ordrer. Så forstår han, hvad hun mener og er tryg ved det (selvom han måske ikke er enig).


Foredrag: Må vi så få ro! - v. Lola Jensen
Tid: Tirsdag d. 12. november 2019 kl. 19.00
Sted: Dokk1
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Wanda Lerche Jensen, og jeg er frivillig i Kulturhus Herredsvang. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg finder det interessant. I min fritid designer jeg smykker og passer min kolonihave.