Skip to content
Billede af hjerneforsker og foredragsholder Peer Lund madsen

anmeldelse

Foredrag af Peter lund Madsen - "Frihedens pris"

Frihedens pris

Af FOF-anmelder Didde Hauch, studerer folkesundhedsvidenskab, Aarhus Universitet


Der er lang kø til salen, og snakken løber forventningsfuldt blandt de fremmødte. Aftenens foredrag må blive noget særligt, for hvem formår at tiltrække så mange forskellige mennesker til sit foredrag? Unge, ældre, mænd, kvinder, par, enlige, venner – ja, jeg kunne blive ved, de var her alle sammen.

 

Hvad foregår der?

Evig skepsis og forbavselse. Det må være fasanens liv, lægger Peter Lund Madsen ud. Det er i hvert fald det, man tænker, når man ser dens evige årvågne udtryk. Men hvad har fasanen med mennesket at gøre? Ikke noget og det er pointen: mennesket er dét væsen i verden, der har den absolut mest veludviklede hjerne – langt mere kompleks end fasanens.
Menneskehjernen er en fascinerende størrelse med enormt avancerede evner og skrøbelige forbindelser. Peter Lund Madsen fortæller på klar, humoristisk og legende let vis om menneskets urgamle hjerne, og dens ikke altid kompatible tilpasning til vores hastige moderne samfund.

 

Frihedens pris

Selvom vores sociale færdigheder, samvittighed, hukommelse og refleksionsevne er alt dét, der giver livet mening, så kommer det ikke uden en pris. For hvad sker der, hvis vores fintfølende og højteknologiske hjerne ikke fungerer som den skal? Med udgangspunkt i sin egen mangeårige faglige og personlige erfaring med psykiske sygdom og mental ubalance, udfolder Hjernemadsen vores fantastiske hjernes evolutionshistorie, der – trods sine mange år på bagen – stadig volder et utal af mennesker problemer i det daglige.

 

Overbevisende

Som en flittig foredragsgænger skal der lidt til at skuffe og meget til at imponere denne anmelder. Alligevel klarer Peter Lund Madsen skæret og leverer det nok bedste foredrag, jeg nogensinde har været til. Med sit gennemtrængende intellekt, sin lunefulde humor og sin betagende formidlingsevne vinder Peter Lund Madsen mit nysgerrige hjerte og min varmeste anbefaling.


Foredrag: Frihedens pris – v. Peter Lund Madsen
Tid: Torsdag d. 28. november 2019 kl. 19.00
Sted: VIA University College, Aarhus C
Arrangør: FOF Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Didde Hauch, og jeg læser folkesundhedsvidenskab. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg gerne vil udvikle min evne til at formidle. Jeg ser anmelderrollen som den perfekte måde at få trænet det på. I min fritid styrkeløfter jeg.