Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Billede af skuespiller Susse Wold

anmeldelse

Foredrag af Susse Wold - "Bevægelse"

Der sker ikke noget, før nogen bevæger sig

Af FOF-anmelder Cecilie Liv Rasmussen, cand.mag. i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet

Vi kender hende som folkekær skuespillerinde, men hun har også forfattet to bøger. Den seneste hedder Bevægelse, og hun hedder Susse Wold. Under dette foredrag står Susse Wold som sig selv, hvor hun ellers er vant til at optræde som en anden. Foredraget er bygget op om den nyeste bog. Hun fortæller skiftevis selvbiografisk og læser relevante passager op, som fortæller noget om de erfaringer, hun har gjort sig i sit farverige liv.

Passagerne fortæller om konkrete oplevelser, som hun har reflekteret over. Derfor kommer der nogle budskaber ud, som man som publikum kan tage med sig hjem og bruge til at føle livet gladere og stærkere. Susse Wold siger fx, at det aldrig er i centrum af ens talent, man vinder de store sejre. Altså må man bevæge sig ud til kanten, se sin frygt i øjnene og sørge for at gøre sig fortrolig med den.

 

At rejse er at leve

At bevæge sig hænger for Susse sammen med at rejse. Det kan være til Hawaii med manden Bent Mejding. Hun fortæller, at Ha-waii betyder åndedræt og livskraft – to ord der nærmest fungerer som et livsmantra. Et mantra man kan styrkes og glædes ved.

Under dette foredrag lægger Susse især vægt på hendes rejse til østen, hvor hun sammen med Bent lavede en rejseopsætning af H.C. Andersens eventyr. Bent og Susse kom ud for mange sære og eventyrlige oplevelser på denne tur. Fx har de plantet et bøgetræ i Japan og spist leverpostej og dukket snaps i et guddommeligt tempel, hvor man var så vild med dansk mad, at man havde hyret en dansk kok. På turen optrådte hun også for en japansk prins, hvor hun læste Nattergalen, så det fik den lille prins til at græde.

 

Hun er ”den slags juvel, der gør et sangerhjerte godt”

Den slags juvel beskrev H.C. Andersen i Nattergalen, og hvor Susse dog passer godt i den beskrivelse selv. Hun leverer et særdeles autentisk foredrag, hvor ikke al højtlæsning sidder lige i skabet, men dog alligevel gøres så levende, at man ikke kan undgå at tænke, at ”der står Susse og læser højt for mig alene”. Hun lyser langt væk af kærlighed og er så vedkommende, at man føler sig særligt behandlet, selvom hun læser op for hundrede mennesker. Susse er livsforelsket, måske fordi hun giver så meget, at man ikke kan undgå at elske hende tilbage.

 

 

Foredrag: Bevægelse – v. Susse Wold
Tid: Tirsdag d. 1. oktober 2019 kl. 19.00
Sted: Musikhuset Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Musikhuset Aarhus

Billede af FOF Aarhus anmelder Cecilie Rasmussen

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Cecilie Liv Rasmussen, og jeg arbejder som jobkonsulent. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg nyder FOF’s kulturelle arrangementer. Jeg elsker at skrive, og anmelderkorpset giver mig også god mulighed for at dyrke det. Desuden giver det for mig mening at støtte op om et tiltag som FOF ved at være frivillig. I min fritid elsker jeg at forbruge kultur.