Skip to content

Vi holder lukket til og med 2. påskedag. Vi er tilbage igen tirsdag d. 11. april - hjemmesiden er dog altid åben!

anmeldelse

Foredrag med Eva Michaelsen - "At vandre på Caminoen"

En rejse langs Caminoen

Af FOF-anmelder Helena Krogh Jensen, Social & Content Specialist


En tur for sjælen

Caminoen er mange ting. Den er en vandretur. En dannelsesrejse. En livsbekræftende oplevelse. Der er næsten ingen ende på alle de ting, Camionen kan være for de forskellige personer, der vælger at bevæge sig ud på ruten. I hvert fald ikke ifølge aftenens foredragsholder, Eva Michaelsen, som undervejs udtaler: ”Caminoen er en anledning til at tage fat på en indre rejse”.

Med på en personlig rejse

Man er ikke i tvivl om, at Eva Michaelsen er en erfaren Caminovandrer med tusinder af Camino-kilometer i benene. Det vidner både hendes historier og billeder om. Vi føres stille og roligt igennem Evas imponerende album fra hendes mange ture hen imod Santiago de Compostela. Vi bliver introduceret til de landskaber og steder, der venter os, hvis vi bliver fristet til selv at begive os ud på ruten en dag. Og det er svært ikke at blive fristet, når smukke bjerglandskaber, middelalderbyer og hyggelige herberger dukker op på skærmen. I kombination med Evas mange historier om hverdagen som pilgrim og alle de spændende folk, hun har mødt på turene, er det faktisk næsten umuligt ikke at drømme sig væk.

Historien om Caminoen

Inden vi bliver taget med på vandreturen mod Santiago, bliver vi taget med tilbage til fortiden. Langt tilbage. For det viser sig, at historien bag Camionen er lige så spændende, som ruten er smuk. Eva starter helt tilbage ved Jesus og hans discipel Jakob og frem til i dag, hvor alle muslingerne peger mod Santiago. Og derimellem alt hvad det indebærer af drager, ulvedronninger og selvsejlende stenskibe. Der er ingen tvivl om, at det er en ekstremt interessant historie – en historie, som man kun får lyst til at udforske yderligere.

Klar, parat og afsted - næsten

Så er det bare om at snøre vandrestøvlerne og komme ud. Eller i hvert fald næsten. For der er lige nogle praktiske ting, der er godt at have styr på inden, man begiver sig ud på den lange vandretur. Også her deler Eva ud af gode råd og tips: om alt fra den perfekte rygsæk og de bedste uldsokker til hvor mange kilo, man bør have i tasken. Gode råd og historier er der i hvert fald nok af!

Så det er faktisk bare om at komme afsted - eller i hvert fald, når corona tillader det.


Foredrag: At vandre på Camionen - Eva Michaelsen
Tid: Onsdag d. 30. september 2020 kl. 19.00-21.00
Sted: FOF Søren Frichs Vej
Arrangør: FOF Aarhus


Billede af Helena Krogh Jensen, anmelder ved FOF Aarhus

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Helena Krogh Jensen, og jeg arbejder til dagligt som Social & Content Specialist her i Aarhus. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg mener, at det er en oplagt mulighed for at udvide min horisont indenfor forskellige emner, som jeg måske ellers ikke ville have haft mulighed for at høre om. I min fritid er jeg stor fan af gode historier både i form af bøger og film. Yderligere bruger jeg meget tid med mine venner og familie.