Skip to content
Lone Hertz | Foredrag | Frøken Nitouche | FOF Aarhus

Anmeldelse

Foredrag med Lone Hertz

Et Giro 413 program – kort, men ønskerne er opfyldte

Af Cecilie Liv Rasmussen, jobkonsulent

Skæbne-puf

Lone Hertz beskriver selv dette foredrag som et Giro 413 program, hvor hun har alle sine ”greatest hits” med fra sit liv, som sig selv, og derunder som skuespiller. Det vil sige, at foredraget består af Lones livshistorie med nedslag i de begivenheder, som hun ved, der er størst interesse for blandt publikum.

 

Hendes liv består efter eget udsagn af en række skæbne-puf. Lone tror på skæbnen og hun ved, hvornår den har sendt hende i afgørende retninger. Hun fik sit første skæbne-puf den dag, hendes mor fødte hende og puffede hende ud i verden. Det næste puf kom fra hendes farmor, som skubbede hende ind på Det Kongelig Teater. Som ung spillede hun med i Kaj Munks Ordet, hvilket fik Poul Reumert til at sige: "Jamen, lille Lone, De skal da vist være skuespiller." Lille Lone blev sidenhen en stor skuespiller, der i sin karriere oplevede noget så aktuelt, som seksuelt dominerende mænd, der ville give hende roller, hvis hun gav dem nøgenhed. Men Lone Hertz havde integritet og gav kun sig selv som skuespiller, hvilket gav hende roller i teatret og i film som Frøken Nitouche og Utro.

 

I løbet af livet puffede hun til mænd, som gav hende børn. Steen fik hun med Stig Lommer, med Axel Strøby Thomas og Michäela, og med Sven Lindhardt fik hun Maria.

 

Hun elsker alle sine børn, men Thomas fik et afgørende skæbne-puf, da han som spæd blev vaccineret og deraf hjerneskadet. Lone Hertz kan i dag skrive på sit CV, at hun er skuespiller, instruktør, mor, bedstemor og ambassadør for Hjerneskadeforeningen – og vel sikkert mere til.

 

 

En levende ånd, man kan prise kan prise sig lykkelig for at have trukket ned i lungerne

Lone Hertz er i sandhed et levende væsen. Hun er nøjagtig så smuk, som en film- og teaterentusiast vil huske hende. Hun er levende og vedkommende og formår at sætte sit foredrag i et moderne lys.

 

Hun fortæller sine ”greatest hits” og trækker aktuelle paralleller til i dag. Hun har oplevet, hvad vi i dag kalder #MeToo og burde måske være dansk ambassadør også på det område. Hun har også en holdning til vaccinationer. Ikke fordi hun opfordrer til, at man afstår dem, men fordi hun ved, hvad de kan gøre ved et menneske, når lægestaben ikke har kendskab nok til, hvordan man behandler bivirkninger, som med hendes søn, Thomas.

 

Hun beskriver sig selv som gumpetungt vemodig, men god til at skjule det. God til at skjule det, er hun. Lone Hertz lyser i sin fremtoning og favner sit publikum. Hun er modig og åben og deler alt, hvad de vil tale med hende om. Hun er dog også dyb, og hvem ved om den dybde, er vemodigheden, der titter frem i lyset?

 

 

Foredrag: Frk. Nitouche v/ Lone Hertz
Tid: torsdag d. 21. oktober 2021, kl. 19.00
Sted: Dokk1, Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Cecilie Rasmussen

Om foredragets anmelder

I dag arbejder jeg med HR- og rekruttering, men oprindeligt er jeg cand.mag. i nordisk sprog og litteratur samt filosofi. Jeg skriver som anmelder for FOF fordi jeg er drevet af kultur, personligheder og stemningen i foredragssalene. At anmelde foredrag hos FOF giver mig adgang til at forbruge kultur, hvilket jeg holder af, men det tvinger mig også til at reflektere over den kultur, jeg observerer, og er en del af, hvilket jeg elsker. At anmelde er for mig en tænkepause i hverdagen, som forhåbentlig kan inspirere andre til kulturelle oplevelser.