Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

anmeldelse

Foredrag med Dan H. Andersen

Historiske konspirationer

Af Didde Hauch

 

Det er en sparsomt fyldt og endda lidt kold Solsal, der danner rammen om aftenens emne. Ikke desto mindre omgærdes rummet langsomt af en mystisk tåge, der bedst kan beskrives som dén, der er karakteristisk for dét, vi alle er samlet om: historiske konspirationer.

 

Dan H. Andersen er Ph.d. i historie og forfatter til adskillige bøger om historiske konspirationer, du kender dem sikkert: hemmelige selskaber, Det Tredje Rige og konspiratoriske religioner. Derudover har han en snart menneskealders erfaring i historieformidling – hvilke hurtigt skinner igennem. I en blanding af solid faglighed og let humor indføres publikum i de konspirationer, der har formet historien, og som de fleste har hørt om, men ringe forstået. Her kommer Dan H. Andersen os til undsætning, for med metodisk præcision dissekerer han først Da Vinci Mysteriet i mundrette bidder, ligesom også konspirationer som Zions protokoller og månelandingen bliver sprættet op og undersøgt. Alt sammen til publikums store fascination og fornøjelse, fornemmer man.
Efter en kort – og tiltrængt kaffepause, samles vi atter igen om Dan H. Andersen, der leder os videre ind i dette årtusindes største konspirationer: 9-11 og Covid 19. De bliver hver især vendt og drejet på alle leder og kanter, og Dan H. Andersen giver såvel evidensen og sin egen mavefornemmelse lov til at veje ind i diskussionen. Krydret med personlige anekdoter og glimt i øjet føjer Dan H. Andersen langsomt varme til Solsalen, og da foredraget er færdigt, går vi vist alle derfra med en lidt større forståelse for de historiske konspirationer – men ikke nok til, at man ikke stadig må undres.

 

Foredrag: Historiske Konspirationer v/ Dan H. Andersen
Sted: Solsalen
Arrangør: FOF Aarhus
Tid: onsdag d. 30. november 2022

 

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

Om foredragets anmelder

Til dagligt arbejder jeg ved Dansk Center for Mindfulness, mens jeg i min fritid konkurrerer i styrkeløft og træner nogle seje u13 drenge i fodbold. Jeg er anmelder hos FOF Aarhus på grund af min umættelige nysgerrighed, og fordi jeg tror på, at man altid kan blive klogere.

Foredrag og debat

Fordyb dig i historien 

Se alle de mange foredrag i kategorien Samfund og historie, hvor du bl.a. kan blive ført med til grænselandet ved Ukraine eller på jagt efter Amerikas sjæl.