Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Henrik Mathiasen, foredrag, foredrag fof aarhus, optimisme, glæde, værktøjer, hverdag, sundhed

aNMELDELSE

Foredrag med Henrik Mathiasen

Optimisme - en attitude til livet!

Af Didde Hauch


Henrik Mathiasen præsenterer sig selv som erklæret optimist. Aftenens foredragsholder har et brændende ønske om at inspirere andre til at få mere optimisme og glæde ind i deres hverdag. Dette gør han gennem et underholdende foredrag med humoren i højsædet. Med simple og brugbare værktøjer åbner han døren til en optimistisk verden med jordnære historier og eksempler.

 

Humørspreder

Fra første øjeblik griber han ud efter publikum og fanger dem let i sin hule hånd. Dét gør han med en smittende energi, humoristiske anekdoter – og præmier! Det er tydeligt, at Henrik er både scenevant og i sit es i rollen som inspirator og formidler. Mange husker historier langt bedre end formler og Power Points, hvorfor humor og brugbare mentale værktøjer succesfuldt bliver formidlet gennem fortællinger fra Henriks egen hverdag såvel som dem om andre inspirerende mennesker og legendariske virksomheder. Henrik Mathiasen formår samtidigt at liste en del videnskabelige undersøgelser ind, som traditionelt kan være lidt tørre, men som her bare glider nemt forbi. Undersøgelserne der blandt andet viser, at optimister i gennemsnit lever 7 år længere end pessimister, og at de derudover bliver mindre syge og hurtigere raske.

 

Blåøjet og naiv?

Henrik bliver af og til kaldt både blåøjet og naiv – man kan da ikke gå rundt og være lalleglad og optimistisk hele tiden! Men her understreger Henrik, at det er vigtigt at huske, at optimisme intet har med de såkaldte jubeloptimister at gøre. Faktum er jo, at alle mennesker oplever modgang fra tid til anden. Og modgang er der ingen grund til at juble over. Men man skal heller ikke sætte sig ned og græde snot over tingenes tilstand, som pessimisterne har en tendens til at gøre. Optimister er utrolig gode til at håndtere modgang og komme rettidigt videre. For der skal selvfølgelig være plads og tid til at være både sur, rasende og ærgerlig, minder Henrik om. Det skal bare ikke fylde mere end nødvendigt. Hvordan man skaber denne balance og endda tipper den til den optimistiske side, har Henrik et kvalificeret bud på – hvad det er, kan du høre ved selv at tage ind og modtage et skud energi og optimisme fra Henrik Mathiasen. Et foredrag, man kun kan blive glad af.

 

 

Foredrag: Optimisme – en attitude til livet v/ Henrik Mathiasen
Tid: Onsdag d. 28. september 2022, kl. 19.00
Sted: DOKK1, Store Sal
Arrangør: FOF Aarhus

 

 

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

Om foredragets anmelder

Til dagligt arbejder jeg ved Dansk Center for Mindfulness, mens jeg i min fritid konkurrerer i styrkeløft og træner nogle seje u13 drenge i fodbold. Jeg er anmelder hos FOF Aarhus på grund af min umættelige nysgerrighed, og fordi jeg tror på, at man altid kan blive klogere.

Publikum til foredrag ved FOF Aarhus på Dokk1 i Aarhus

Foredrag

Vil du gerne se mere?

Få et overblik over alle vores kommende foredrag - læs mere og find din næste aha-oplevelse!