Skip to content
Foredrag ved Jytte Vikkelsøe fof aarhus, derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte, hjerteflimmer

Anmeldelse

Foredrag med Jytte Vikkelsøe

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Af Didde Hauch


Det tager kun en femtedel af et sekund at aktivere de 12 hjerneområder, der hensætter et menneske i en svimlende forelskelsesrus. Men hvad skal der til, for at det sker? Hvorfor forelsker vi os i det hele taget? Dét er et spørgsmål Jytte Vikkelsøe har brugt 17 år på at besvare – og til dette foredrag deler hun sine fund.

 

 

Barndom og forelskelse

 

I mine 3 år som anmelder for FOF Aarhus, har jeg aldrig set det store auditorium på VIA University College Campus C SÅ fyldt. Faktisk måtte jeg selv bruge en del tid på overhovedet at finde et sted at sidde. Aftenens tilhørere bestod af unge og ældre, erfarne og uerfarne, men alle med det tilfælles, at de ønsker at forstå kærligheden bedre, for den er lige forvirrende for os alle. Jytte Vikkelsøe starter med en grundig gennemgang af barnets følelsesmæssige udvikling, og hvordan netop denne bliver styrende for, hvem vi forelsker os i mange år senere. Selvom vi ikke rigtigt selv ved det.

 

 

Komplekst og alligevel lige til

 

Vi længes alle inderligt efter at blive set, mærket og draget omsorg for, fortæller Jytte Vikkelsøe. Men det er først, når vi finder én, der kan krænke os på en måde, der åbner op for vores dybeste skam, utilstrækkelighed og fortvivlelse, at vi for alvor kan finde kærligheden. Det virker absurd og endda en smule provokerende – men det er ikke desto mindre rigtigt. For når vi finder netop den person, så vil det også kun være denne, der kan forløse al smerten igen og hjælpe os tilbage til glæden og kærligheden. Det lyder komplekst, men det er faktisk ret lige til. Sådan formår Jytte Vikkelsøe i hvert fald at formidle det. Ifølge den velrenommerede forfatter, så forelsker vi os altid i den helt rigtige, for kun den helt rigtige kan åbne op for hele følelsespaletten på godt og ondt. Og det er i det virvar af farver, mørke som lyse, at meningen og kærligheden opstår.

 

 

Om end jeg gik derfra med en følelse af, at jeg godt ville have vidst endnu mere om, hvorfor vi aldrig forelsker os i den forkerte, så må jeg indrømme, at jeg jo sådan set fik svaret. Det var nok bare så simpelt, at det er svært at tro, når nu man selv føler, at kærligheden er en mytisk hårknude, som sjældent lader sig filtre ud. Min sult efter mere viden om dette enormt spændende emne er ikke stillet. Heldigvis har Jytte Vikkelsøe skrevet en bog af samme navn som foredraget, og den må jeg jo nok have fat på.

 

 

Foredrag: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte v/ Jytte Vikkelsøe
Tid: Onsdag d. 26. oktober 2022 kl. 19.00
Sted: VIA University College, auditorie A
Arrangør: FOF Aarhus

 

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

Om foredragets anmelder

Til dagligt arbejder jeg ved Dansk Center for Mindfulness, mens jeg i min fritid konkurrerer i styrkeløft og træner nogle seje u13 drenge i fodbold. Jeg er anmelder hos FOF Aarhus på grund af min umættelige nysgerrighed, og fordi jeg tror på, at man altid kan blive klogere.

 

Publikum | FOF Aarhus | Foredrag

inspiration

Læs flere anmeldelser

Vil du gerne læse om flere af de gode oplevelser fra vores foredrag, så hop ind og se de mange anmeldelser.