Skip to content
Billede af pilgrimsvandrer Eva Michaelsen

anmeldelse

Foredrag af Eva Michaelsen - "At vandrer på Caminoen"

Vejr, vind og vabler

Af FOF-anmelder Vanessa Gaster

I den intime sal med caminoentusiaster, var det nogle af de første ord fra foredragsholder Eva Michaelsen, da hun denne torsdag aften i marts fortalte om vejen til Santiago de Compostela. Det lagde dog ikke en dæmper på den gode stemning, muligvis fordi spansk sol og middagshede langt fra virkede skræmmende efter en uge med massiv dansk regn. Ordene blev da også leveret med et smil og en forsikring om, at på Caminoen løser alting sig, hvilket også var et gennemgående tema for aftenen.

 

Pilgrimsrejsen

Foredraget lagde ud med et indblik i pilgrimsrejsens historie og det skift, der efter Luther har været, hvor pilgrimsrejser ikke længere er bodshandlinger, som i middelalderen, eller nødvendigvis bunder i en religiøs overbevisning, men i dag for de fleste er en indre rejse, hvor man, som hun udtrykte det, kan ”pakke rygsækken om”.

 

Kan jeg gå alene?

Eva Michaelsen beskrev sin første gang på Caminoen som ”et tilfælde” og fortalte hvordan hendes første indtryk var, at det var som at træde ind i noget velkendt. Hun lagde også vægt på det fællesskab, man har med andre vandrere, der går udover sprogbarrierer og religioner, og fortalte her om nogle af de mennesker, der har gjort mest indtryk på hende. Hun understregede også, at man ikke skal være bange for at tage af sted alene.

 

Skal jeg have sovepose med?

Aftenen fortsatte ved en illustreret gennemgang af ruten dag for dag med tips til gode herberger, startsteder, samt et indblik i hvordan en dag på Caminoen ser ud i både solskin og regn. Ligeledes erfaringer med penge, oppakning og naturligvis gode råd til mad og vin.

Uanset om man har vandret Caminoen før, er på vej eller den indtil videre bare er et ønske på vores bucket list, er jeg sikker på, at alle der forlod foredraget er blevet endnu mere inspirerede til at tage af sted, også selvom der er vejr, vind og vabler.

 

 

Foredrag: At vandre på Caminoen v. Eva Michaelsen.
Tid: torsdag den 7. marts 2019 kl. 19.00.
Sted: FOF Aarhus, Fredensgade 36.
Arrangør: FOF Aarhus.