Skip to content
Billede af foredragsholder Susanne Møberg

anmeldelse

Foredrag af Susanne Møberg - "Sådan genkender du en narcissist"

Susanne Møberg

FOF-anmelder Didde Hauch, studerer Folkesundhedsvidenskab, Aarhus Universitet

Auditoriet er fyldt til randen med forventningsfulde tilhørere i alle aldre. På gulvet står Susanne Møberg, en kvinde, der allerede fra starten deklarerer, at hun ikke kunne stå her, hvis ikke selv hun havde været i en relation med en narcissist. Det er simpelthen for svært at forstå ude fra. Alligevel forsøger hun over mere end to timer at forklare og besvare, hvordan du genkender en narcissist. Og det gør hun godt.

 

Forbehold og respekt

De første femten minutter bruges på at gennemgå de forbehold, der er nødvendige at tage sig, før man dykker ned i så komplekst et emne. ”Mit ærinde er ikke, at I skal gå rundt og kalde andre mennesker narcissister – det kræver både grundige personlighedsundersøgelser og en professionel baggrund at måtte gøre det.” Susanne Møberg gør det altså klart, at hendes foredrag vil præsentere en række træk, som oftest er tilstede i en eller anden kombination, hos folk – mænd som kvinder – der kunne karakteriseres som en narcissist.

 

Spørgelyst og kompetente svar

Efter godt halvtreds minutters monolog åbner Susanne Møberg op for spørgsmål, og så skal jeg da ellers love for, at der blev budt ind. I tyve minutter gav tilhørere både egne historier og undren til kende, som Susanne Møberg kompetent og grundigt enten supplerede eller svarede på. Egne grænser havde hun heller ikke svært ved at melde ud; nogle ting var simpelthen for vanskeligt at svare på, og det gav, ifølge skribenten, kun yderligere indtryk af en kompetent og fagligt velbevandret kvinde.

 

Alvor, humor – og en lille smule over tid

Susanne Møberg lagde ikke skjul på, at en relation til en narcissist kan være en alvorlig belastning for den enkelte. Denne pointe blev godt krydret med humor og løbende dialog med publikum, en cocktail, der egentlig gjorde det hele en smule tragikomisk – men på en tiltrængt måde.

Et kompliceret og alvorligt emne blev løftet med humor og engagement, faktisk så meget, at Susanne Møberg selv glemte tiden og overskred den tidsramme, hun havde sat for sig selv. De få minutter var dog godt givet ud, for publikum og undertegnede lappede Susanne Møbergs foredrag i sig.

 

 

Foredrag: Sådan genkender du en narcissist - v. Susanne Møberg
Tid: Onsdag d. 13. marts 2019 kl. 19.00
Sted: VIA University College
Arrangør: FOF Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Ditte Hauch

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Didde Hauch, og jeg læser folkesundhedsvidenskab. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg gerne vil udvikle min evne til at formidle. Jeg ser anmelderrollen som den perfekte måde at få trænet det på. I min fritid styrkeløfter jeg.