Skip to content
Billede af foredragsholder og sundhedsekspert Umahro Cadogan

anmeldelse

Foredrag af Umahro Cadogan - "Spis dig rask"

Mad er information

Af FOF-anmelder Johan Knud Vad Knudsen, studerende på Historie, Aarhus Universitet

Det er efterhånden længe siden, jeg stødte på Umahro Cadogan første gang. Jeg læste følgende overskrift med vis portion skepsis: ”Spis dig rask”. Det lød som fis i en hornlygte. Slet og ret. Senere begyndte jeg dog at følge lidt med. Jeg fik konstateret en sygdom i tarmen og begyndte at lede efter muligheder. Jeg fik medicin, og den kunne der justeres på.

 

Men Umahro præsenterede et mere interessant alternativ: Få styr på maven ved at fokusere på kosten. Og jeg er tilsyneladende ikke den eneste, der har fulgt lidt med i Umahros gøren og laden. For denne torsdag var den store sal på VIA Campus C fuldstændig proppet – 500 tilhørere. Han har ramt noget i tiden. Ingen tvivl om det.

Væk fra dumreligiøsitet

Hvad er det så, Umahro Cadogan kan? Man må først og fremmest konstatere, at han er en formidabel formidler. Han har et budskab, og han er blændende dygtig at få kommunikeret det ud til de danske borgere med ondt i mavsen – hvad enten det er i bøger, på fjernsyn eller til foredrag.

Cadogans pointer er klare og let forståelige. Hans fremmeste pointe er, at man bør rette størst fokus mod det, han kalder den banale sundhed – heriblandt søvn, stressniveau m.v. Hvis det ikke er på plads, så skal man ikke gøre sig for store forhåbninger ift. sin generelle sundhed. Man kan tage nok så mange kosttilskud, men hvis man ikke sover om natten, ja, så vil kroppen unægtelig blive utilfreds. Følgende pointe hæftede denne anmelder sig ligeledes ved: ”Vi skal væk fra al den dumreligiøsitet”. Nok kan det være, at en glutenfri eller laktosefri kost virker for nogen, men ikke for alle – vi kommer ingen vegne med patroniserende prædikener. Amen to that.

Det er tydeligt at mærke, at Umahro Cadogan er en populær herre – jævnfør såvel den fyldte sal på VIA som det populære fjernsynsprogram, der kører i øjeblikket. Og han har noget at have i det. Han er på en selverklæret mission for at sprede glæde og vitalitet i Danmark. Denne anmelder støtter – på baggrund af egne erfaringer – helt og holdent den mission.

 

 

Foredrag: Spis dig rask - v. Umahro Cadogan
Tid: Torsdag d. 14. marts 2019 kl. 19.00
Sted: VIA Campus C
Arrangør: FOF Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Johan Knud Vad Knudsen

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Johan Knud Vad Knudsen, og jeg læser historie med tilvalg i engelsk på Aarhus Universitet. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi det giver mig en dejlig mulighed for at høre en masse spændende foredrag, der gør mig klogere på verden. I min fritid er jeg bl.a. rundviser på museet Kongernes Jelling. Jeg bruger desuden mange gode timer på at sidde i bestyrelsen for Rødding Højskoles Elevforening. Fodbold er min store passion, og jeg elsker både at spille og følge med. Det bedste, jeg ved, er dog at være sammen med min dejlige familie og skønne venner.