Skip to content
Billede af foredragsholder Heidi Agerkvist

anmeldelse

Lifehack til en gladere børnefamiliehverdag af Heidi Agerkvist

Alle kan ikke alt altid

Af FOF-anmelder Katrine Lykkebo Skau, studerer it, kommunikation og organisation

”Som børnefamilie vågner man om morgenen og tænker: Skal vi virkelig igennem det her i dag?”

Sådanne tanker er ikke uvante for børnefamilier. Forventningerne til forældre er i dag tårnhøje både fra samfundet, andre og dem selv. Vi skal i dag hurtigt fremad i pølsefabrikken, tage en uddannelse, gøre karriere, føde børn, spise sundt og varieret, træne og ikke mindst have et godt social liv, parforhold og velopdragende børn. Men hvordan kan alt dette lade sig gøre i et samfund, hvor vi skal arbejde, som havde vi ingen børn? Og vi skal være forældre, som havde vi intet et arbejde? Alt dette berører Heidi Agerkvist i sit foredrag Life Hacks til en gladere børnefamiliehverdag.

Heidi Agerkvist er psykolog og arbejder især med børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Derfor er hun ekspert på området, og hun deler livligt ud af både personlige fortællinger, faglig teori og tips til netop at skabe en gladere hverdag hos børnefamilierne.

 

Levende fortæller som drager publikum

Publikum opsluges af Heidis fortælling, og der hersker ingen tvivl om, at budskaberne er brugbare. I løbet af foredraget tager mange ihærdigt noter, samtidig med at flere smartphones tages op af lommen for at tage billeder af slideshowet. Heidi lærer nemlig fra sig på forskellige områder: alt fra tips til at genskabe kontakten i parforholdet til håndtering af konflikter med børnene.


Især ét budskab fik de mange smartphones frem for at forevige ordene, nemlig: ”Alle kan ikke alt altid”. Du kan (og skal) ikke levere det hele, og du skal putte ”burde” i storskrald. Du skal skabe plads, du skal droppe den dårlige samvittighed, og du behøver ikke at være til rådighed over for børnene hele tiden. Og så skal du sørge for også at skabe plads til det, som du selv synes er sjovt.

Du må nemlig gerne bestemme over din egen hverdag, og du må gerne skabe plads til dig også. Faktisk bliver din hverdag fedest af, at du gør det – og dette er Heidi formidabel til at understrege i sit foredrag. 

 


Foredrag: Life Hacks til en gladere børnefamiliehverdag – v. Heidi Agerkvist
Tid: Mandag d. 2. marts 2020 kl. 19.00
Sted: Solsalen
Arrangør: FOF Aarhus

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Katrine Lykkebo Skau

 

Om foredragets anmelder:

Hej! Jeg hedder Katrine, og jeg studerer cand.it i it, kommunikation og organisation og arbejder som content creator hos Texta. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg elsker foredrag! Jeg elsker at få indblik i et andet menneskes måde at se verden på, og jeg finder deres oplevelser og tanker ekstremt spændende. I min fritid er jeg sammen med min familie, mine veninder, og så laver jeg tricks med min bomuldshund.