Skip to content
Billede af tidligere minister Søren Pind som holder foredraget 'Frie ord' på Dokk1 i Aarhus, arrangør FOF Aarhus

anmeldelse

Foredrag af Søren Pind - "Frie ord"

Beretningen om det politiske liv

Af FOF-anmelder Anna Vendelboe Juul Hansen

Med sin sølvgrå midterskilning, rødprikkede slips og runde briller var det et velklædt og velkendt ansigt, der blev budt velkommen på Dokk1´s store scene. Efter 30 år i dansk politik og hele fire ministerier på bagen vil de fleste nikke genkendende til navnet Søren Pind.
På to timer tog Søren Pind os med på en 50 år gammel rejse og gav os en dybdegående analyse af verdens og samfundets udvikling. De økonomiske balanceproblemer i 1980´erne, Murens fald, den britiske politiker Margrete Thatcher, 9/11 og helt frem til migrationens og populismens årti. Men foredraget berørte også hans eget liv og den udvikling, som han har undergået indenfor dansk politik.

 

Slidte gamle hattedamer og brølende køer

Søren Pind er som forhenværende politiker kendt for sine kontante holdninger og meget ærlige synspunkter, og selvom han ofte er formidabel til at formidle dem, så har der været nogle svipsere op gennem tiden, når følelserne har taget det bedste af ham. At han på et tidspunkt kaldte Tove Fergo for en slidt, gammel hattedame og sammenlignede Åkirkebys daværende borgmester, Birthe Juel Jensen (V), med en brølende ko, kan ikke andet end at bringe et ufiltreret pust til en politisk verden. En verden der ofte i dag er styret af meningsmålingerne, selvcensur og politisk korrekthed.

 

Et farvel til dansk politik

Designpolitikken, manipulationen og magtspillene var dog også det, der i sidste ende fik bægeret til at flyde over for Søren Pind. Han beretter især om Finansministeriets grænseoverskridende adfærd: “I Finansministeriet er man mindre optaget af, om sandheden når regeringen og folketingsmedlemmerne. Man er mere optaget af, at det ikke koster penge”. Pind mistede lysten og sagde op, da han ikke længere følte, at han gjorde en forskel. Efter 30 år i dansk politik var han nu klar til et nyt kapitel med muligheden for at tage noget fra A til B. I dag arbejder Søren Pind med cybersikkerhed. Et erhverv med mindre bureaukrati og hvor han i højere grad er sin egen herre – en holdning der også har strålet igennem i hans politiske karriere.

Søren Pind formår at levere et smukt, sammenflettet foredrag, hvor det private smelter sammen med det politiske. En ærlig mand stod på scenen med transparente holdninger om den politiske arena og en selvironi og charme, som bragte humøret og fascinationen helt i top hos os publikum nede i salen.

 

 

Foredrag: Frie ord – v. Søren Pind
Tid: Tirsdag d. 4. februar 2020 kl. 19.00
Sted: Dokk1
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

Billede af FOF Aarhus anmelder Anna Vendelboe Juul Hansen

 

Om foredragets anmelder

Hej! Jeg hedder Anna Vendelboe Juul Hansen, og jeg arbejder som social og sundhedspersonale i hjemmeplejen. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg ser det som en god mulighed for at udvikle mine sprog- og skrivekompetencer, samtidig med at man hører mange spændende og lærerige foredrag. I min fritid holder jeg af at windsurfe, dyrke pilates, være cykelpilot og læse en god bog. Derudover arbejder jeg for Røde Kors, hvor vi distribuerer mad til økonomisk udsatte flygtninge.