Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Mette Møller | FOF Aarhus | Foredrag

Anmeldelse

Foredrag med Mette Møller

Hvorfor er intuition vigtigt som leder?

Af Katrine Sahl, bygningskonstruktør

 

Hvad er intuition og hvordan kan vi bruge det som leder?

Intuition betyder evnen til at forstå noget umiddelbart og uhåndgribeligt. Alle mennesker har intuition og alle mennesker er født med evnen til at kunne få adgang til det. Det er en mavefornemmelse og en fornemmelse af at kunne genkende noget.

 

Som leder kan vi bruge intuition til at se, om vi har set rigtigt. Det er et redskab, vi kan bruge, hvis vi føler os usikre og ikke har noget data, når vi står alene som ledere med relative store ting.

 

”Vi befinder os i en ledervirkelighed med en meget høj kompleksitet og med en høj hastighed. Så hvad er modgiften imod det, at vi bare lader os rive med? Det er i høj grad intuition, som trækker os i den anden retning og som kan være med til at give os en forøget styrke eller en forøget fornemmelse for om vi har fat i det rigtige."

 

Få hele hjernen til at spille sammen

Man kan komme i kontakt med sin intuition på flere måder ved bl.a. at bruge kunst og musik. Ved brug af hele nervesystemet, kan man åbne slusen til sin intuition på forskellige måder og derved bringe den i spil. Et bevis på intuitionen kan være, at vi kan skabe helheder ud fra fragmenter. Som ledere bør vi lade intuitionen stå i baggrunden, men stadig have den hos os. Man skal have en viden om, at hvis man mærker noget fra sin mave, er der noget, man skal lytte efter.

 

"Erfaringer bor i maven. Det er vores erfaringsarkiv. Så de ting, vi har oplevet og gjort til vores erfaringer – det er dem, man kan sige, at vi sætter ind i vores kartotek, som ca. bor herinde – i solarplexus. Det er det, man kan kalde en mavefornemmelse. Når vi får en mavefornemmelse, er det i virkeligheden en af vores tidligere erfaringer, som bliver spurgt til råds."

 

Om Mette Møller

Mette Møller er erhvervspsykolog og forfatter til bogen: Intuition i ledelse med 21 fortællinger fra ledere i Aarhus. Bogen redegør for, hvordan fagpersoner i deres professionelle virke, samt privatliv bruger intuition som redskab i forhandlingsteknikker, som facilitator og som ledere. Igennem sit foredrag præsenterer Mette Møller dig for flere velkendte leder via. sit PowerPoint-show og netop én af disse ledere indledte foredraget: "Intuition i ledelse". Mette Møller benytter også aftenen til at tage enkelte udvalgte øvelser i brug i samarbejde med publikum for at sætte gang i et tankeeksperiment.

 

 

Foredrag: Intuition i ledelse v/ Mette Møller
Tid: mandag d. 28. marts 2022, kl. 19
Sted: Dokk1, Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

 

 

FOF Anmelder Katrine Sahl

Om foredragets anmelder

Tak fordi at du læser med på FOF.dk Som en del af anmelderkorpset hos FOF Aarhus, søger jeg de gode og intime oplevelser. Jeg er nysgerrig og jeg er aldrig bange for at lære noget nyt. Til daglig arbejder jeg som bygningskonstruktør, mens jeg i min fritid elsker at opholde mig i naturen eller hjemme, hvor jeg gerne nyder en god krimipodcast.