Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

Blomsterløg, jord og krukke til brug i løglasagne fra FOF Inspiration

Blomsterløg i lag

Blomsterløg i lag

Gør dine udendørskrukker forårsklar og fuld af farver og liv med en såkaldt løglasagne - altså blomsterløg lagt i lag!

En løglasagne lyder måske ikke ligefrem som noget, der hører til i haven, men det er noget så simpelt som blomsterløg i lag i en krukke. På den måde har du et farverigt og skiftende udtryk i hele foråret – uden at røre en finger. Blot en smule forberedelse, som du kan læse om her.

Sådan gør du

- Find dine krukker frem fra skuret – jo dybere de er, jo flere blomsterløg og lag kan du sætte. Der skal gerne være hul i bunden af dine krukker, så vandet kan løbe fra.
- Kom lidt småsten, leca-kugler eller andet dræn i bunden af krukken og dæk derefter med en smule pottemuld.

Nu starter opbygningen af din løg-/blomsterlagsagne: Her er det vigtigt, at du placerer de blomsterløg, som blomstrer sidst, nederst i krukken. Vælg de blomster og farver, som du bedst kan lide. De nederste blomsterløg kunne eksempelvis være tulipanløg. Dæk efterfølgende med pottemuld og forsæt din opbygning med næste lag løg – eksempelvis påskeliljer. I princippet kan du vælge blomsterløg, der blomstrer helt frem til den tidlige sommer. Prøv dig frem. Dæk igen med pottemuld og sådan fortsætter du, indtil krukken er godt fuld.

Billede af påskelilje, som kan bruges i en løglasagne fra FOF AarhusAfslutningsvis dækker du krukken med lidt pottemuld og vand.

Hvis du synes, at krukkerne har et bart udtryk, kan du med fordel afslutte med en tidlig udplantningsplante – eksempelvis stedmoderblomster – som løgene i lagene nedenunder sagtens kan vokse op igennem.

 

 

 

 

Rigtig god fornøjelse!

Blomsterdekoration på kursus ved FOF Aarhus

kreativitet

Kreative kurser til alle

Blomsterbinding, håndarbejde, læderarbejde, smykkeværksted - hvad vil du være kreativ med?