Skip to content

Tak for din interesse. Fra d. 28. september kl. 17.00 kan du desværre ikke tilmelde dig kurser, fordi vi opdaterer alle aftenskolens IT-systemer. Tilmeldingen åbner igen d. 2. oktober kl. 07.00. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hæklede vatrondeller, garn, hæklenål og saks

Hæklede (vat)rondeller

Hæklede (vat)rondeller

En nem og hurtig hækleopskrift på (vat)rondeller, hvis du gerne vil forbruge mere bæredygtigt. Er også en god idé som værtindegave.

Materialer

Økologisk bomuldsgarn 8/4
Hæklenål 2,5
Saks
Stoppenål

Udtryk

fm = fastmaske
lm = luftmaske
hstm = halvstangmaske
km = kædemaske
boblemaske: slå garnet rundt om hæklenålen og stik ned i masken 3 gange, for til sidst at trække garnet igennem og afslutte masken.

Fremgangsmåde

1. 6 fm i magisk ring (6). 2. 2 hstm i hver fm (12). Afslut omgangen med 1 km i første fm. 3. start med 2 lm. *1 boblemaske (med 5), 1 lm* gentag * omgangen rundt (24). Afslut omgangen med 1 km i første lm.
4. Start med 2 lm. *1 boblemaske (med 3), 1 lm* gentag * omgangen rundt (24). Afslut omgangen med 1 km i første lm.
5. Klip garnet og hæft ender.

Vask (vat)rondellerne på 40 grader før brug for bedre sugeevne. Kan mellem brug evt. vaskes i et vaskenet.

Opskriften på disse (vat)rondeller er udviklet af FOF Aarhus, men kan varieres i det uendelige. Prøv eksempelvis at hækle en omgang mere, hvis du foretrækker en større (vat)rondel.


Er det første gang, du prøver at hækle, eller mangler du lidt vejledning? Så tag med og lær bl.a. at hækle på et af vores mange håndarbejdskurser.

Hæklede bæredygtige vatrondeller, opskrift fra FOF Inspiration

sykursus

Sy med genbrug

Vil du gerne omdanne dine fine, gamle stykker stof, duge fra genbrugsbutikken eller måske dit tøj, som ikke helt passer? Kom med og lær at sy med genbrug.