Skip to content

Færdselsrelateret førstehjælp med plads til alle


Færdselsrelateret førstehjælp med plads til alle


22. september, 2020
Af
Foto af Jørgen Diswal

21-årige Caroline Klokmose var frustreret over de begrænsninger, hun af og til møder som kørestolsbruger. I sin søgen efter at kunne modtage et færdselsrelateret førstehjælpsbevis og tage sit kørekort, mødte hun også modstand. Derfor tog Caroline sagen i egen hånd og ringede til FOF Aarhus.


Caroline, der til dagligt læser antropologi på Aarhus Universitet, forklarer sin frustration: ”Den største forhindring, eller den vigtigste betingelse, er, at jeg som Portrætbillede af kursist ved færdselsrelateret førstehjælp ved FOF Aarhus, Caroline Klokmose, kørestolsbrugerkørestolsbruger kan komme ind dér, hvor kurset finder sted og aktivt deltage i kurset. Jeg havde kigget på nettet og snakket med venner, men fandt ikke rigtig nogen svar. Alle steder stod der blot en adresse, men aldrig om det var handicapvenligt.” Netop derfor valgte Caroline at kontakte FOF Aarhus for at høre om muligheden for at deltage i et færdselsrelateret førstehjælpskursus.


Her blev Caroline positivt overrasket over, hvad hun blev mødt med. Hun blev fluks sat i kontakt med førstehjælpsinstruktøren Bente Dyrberg, der kontaktede Caroline for at hjælpe hende og forklare, hvor der f.eks. er handicapvenlig indgang og elevator.


”Derudover forklarede Bente, at hun ikke havde haft en kørestolsbruger før, men at vi sammen kunne finde ud af, hvad jeg kunne være med til, og hvad jeg skulle have dispensation for. Hun tilpassede sin undervisning til, at jeg kunne være med til så meget som muligt, hvilket gjorde en stor forskel og gjorde, at jeg kunne deltage i alt, bortset fra hjertelungeredning,” fortæller Caroline videre om sin oplevelse. Her nævner hun også, at Bente gjorde det nemt og smertefrit ved at hjælpe med dispensationsansøgningen.”Det var en rigtig god oplevelse med en god instruktør, der gjorde sit bedste for at inkludere mig og hjælpe, hvad hun kunne, så jeg fik mest muligt ud af kurset.” Efter at have modtaget sit førstehjælpsbevis og bestået teoriprøven, er Caroline nu i fuld gang med kørekortet. Hun glæder sig til at modtage det længeventede kørekort, som vil give hende større fleksibilitet og frihed.Førstehjælpskursus til kørekort ved FOF Aarhus, underviser Bente Dyhrberg

Førstehjælp

Færdselsrelateret førstehjælp

Tag på førstehjælpskursus og modtag dit førstehjælpsbevis hos FOF Aarhus