Skip to content
Wok med vandmelonskræl og broccolistok

Wok med vandmelonskræl og broccolistok

Wok med vandmelonskræl og broccolistok

Sød… salt… nudler – meget mere skal der ikke til for et lækkert måltid. Vandmelonskræl er typisk noget man bare smider ud, men det kan give en wokret ekstra knas og lidt sødme for at balancere det salte. Med broccolistokken kommer der endnu mere knas og lækker smag, og så undgår du også at smide den ud.

Opskriften er udviklet af Marie og Celine, to studerende fra Global Nutrition and Health fra VIA University College, der elsker at eksperimentere med mad.

Opskriftsdetaljer

Opskriften er vegetarisk og kan laves vegansk ved at undlade fiskesaucen og vælge nudler uden æg i. Hvis du vil have lidt mere protein i, kan du sagtens komme kylling, tofu eller lignende i.

Til 2 portioner

Ingredienser
En halv vandmelon (kun skallen)
1 broccolistok
1 rød peber, skåret i strimler
2 fed hvidløg, hakket
Et lille styk ingefær, hakket
1 spsk fiskesauce
2 spsk soya sauce
125g nudler
En håndfuld peanuts (eller andre nødder du lige har liggende)

 

Sådan gør du

1. Tag vandmelonskrællen og skær den yderste, hårde “skal” fra. Skær det grønne af fra vandmelonskrællen og snit i strimler.

Wok med vandmelonskræl og broccolistok | Opskrift | FOF Aarhus | Stop madspild

2. Skær det yderste af broccolistokken fra og brug en kartoffelskræller til at lave tynde strimler.

Wok med vandmelonskræl og broccolistok | Opskrift | Stop madspild | FOF Aarhus

3. Kom lidt olie på en pande (eller en wok, hvis du har en) og steg hvidløg og ingefær i 1-2 minutter.

4. Hæld vandmelonskræl, broccolistok og rød peber på panden, og tilsæt fiskesauce og soya sauce. Steg til grøntsagerne og vandmelonen har den ønskede konsistens.

5. Kog nudlerne efter pakkens instruktioner og hæld dem på panden. Vend det godt rundt i saucen.

6. Fordel wokretten i skåle og top med peanuts.

 

Er du sulten efter andre retter fra den store verden? Se 3 lækre opskrifter her: 

Madkursus

Få ny inspiration!

Kom på kursus, bliv klogere på naturens råvarer og få gode ideer til nye opskrifter.