Skip to content
Billede af hjemmerørt vegansk mayo fra FOF Aarhus' inspirationsunivers

Mayo af aquafaba

Mayo af aquafaba

Hvad gør du normalt med vandet fra kogte kikærter? Hvis du gerne vil lave noget med det, i stedet for blot at smide det ud, så prøv denne opskrift på vegansk mayonnaise.

Ingredienser

4 spsk. aquafaba (kikærtevand)
1 tsk. sennep
1 spsk. eddike
1 stk. presset hvidløg
½ tsk. salt
1 knivspids karry
1 knivspids peber
1½ dl. solsikkeolie

Det er vigtigt, at den beholder, du pisker eller blender i, er helt ren.

Hjemmelavet mayonnaise af kikærtevand, FOF Inspiration

Hjemmelavet mayonnaise af kikærtevand, FOF Inspiration

Sådan gør du

1. Pisk eller blend alle ingredienser (undtagen olien!) i et højt stavblender glas/anden beholder i kort tid.
2. Tilsæt olien i en tynd stråle mens du blender. Det tager ca. 8-10 min.

Hjemmelavet mayonnaise af kikærtevand, FOF Inspiration
3. Herefter klar til servering!

Hjemmelavet mayonnaise af kikærtevand, FOF Inspiration
TIP: Gør din mayo til en lækker aioli ved at tilsætte et ekstra hvidløg.