Skip to content
Opskrift på syltet broccolistok på FOF Aarhus' inspirationsside

Syltet broccolistok

Syltet broccolistok

Har du prøvet at sylte? Her har vi syltet broccoliens stok - og det smager forbavsende godt!

Ingredienser

Stokken af 1 broccoli
2 dl lagereddike
½ dl sukker
10 stk. peberkorn
1 stk. laurbærblad

Sådan gør du

1. Rengør broccolistokken og skær den i tynde skiver, evt. ved brug af et mandolinjern.

Hummus med broccolistok, FOF Inspiration

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

2. Eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade kommes i en gryde og varmes op.

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

3. Hvis skiverne er lidt tykke, så kan de koges med i nogle minutter.

4. Kom skiverne af broccolistok i et sylteglas og hæld lagen over. Sæt glasset på køl og lad skiverne trække 1-2 dage før du spiser dem.

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

TIP: Spis fx skiverne til en varm ret med kød, eller ovenpå din leverpostejmad! Brug altid en ren gaffel til at tage skiverne op med - så forlænger du holdbarheden.

Unge mennesker til madlavningskursus i FOF Aarhus

madkurser

Lær nye opskrifter

Tag på et af vores mange madkurser, og få inspiration til mad, du kan lave derhjemme