Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

Indisk dhal, opskrift fra FOF Aarhus' inspirationsside

Dhal

Dhal

Mangler du lidt inspiration til aftensmaden, så skal du prøve kræfter med den indiske ret dhal! Denne ret er gennem den seneste tid blevet populær - og det forstår vi godt! Den er hurtig at bikse sammen, og du kan altid lave dobbelt portion, så der er nem mad til ugen. Dhal er en vegetarisk ret der laves på linser, i denne udgave bruger vi røde linser. Den smages til med varme krydderier, som får smagsløgene til at danse på tungen. Du kan servere retten som den er, men den kan også spises med ris eller brød, så får den mere fylde. 

Opskriften er udviklet af vores kreative madunderviser Mette Brogaard, som underviser i ayurvedisk madlavning.

Opskriftdetaljer

Opskriften er vegetarisk/vegansk, men du kan sagtens tilføje f.eks. stegt kylling til retten, hvis du ønsker mere protein, dhal fungerer også rigtig godt som tilbehør til fisk eller kød. 
Du kan skifte de friske koriander ud med et bundt persille, så retten passer bedre til din smag, det er jo ikke alle der elsker koriander.
Er du mere til f.eks. mandler eller cashewnødder, så kan de også sagtens bruges som knas på toppen.
Retten fungerer godt i madpakken, og den kan være et frisk pust til middagspausen. 

Til 3-4 personer.
Tid: ca. 30 minutter

Ingredienser

200 gram røde linser
6-8 dl. vand (afhængig af hvilken konsistens der ønskes)
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg - finthakket
2 spsk. frisk revet ingefær
3 tsk. karry
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. bukkehornsfrø
1 spsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. chiliflager
2 dåser hakkede tomater
1 håndfuld hakkede ristede hasselnødder
1 håndfuld frisk koriander
Ghee eller olie til stegning
Saften fra en 1 citron

Indiske krydderier til en opskrift på linsepandekager fra FOF Aarhus

Sådan gør du

  1. De røde linser skylles grundigt og koges under låg i 10 minutter. Vask og snit peberfrugten i tern.

  2. Svits først de hele krydderier i ghee eller olie og derefter de stødte. De hele krydderier, fx spidskommenfrø, bukkehornsfrø og frisk ingefær, svitses i ca. et minut, hvorefter de stødte krydderier blandes i. Sennepsfrø skal poppe på en tør pande.

  3. Tilsæt så hakkede tomater, peberfrugt og alle krydderierne i retten. Lad den koge videre i 10 minutter.

  4. Server din dhal med frisk koriander, nødder og citronsaft.

Velbekomme! 

bælgfrugter, kikærter, linser, bønner, lær at lave bælgfrugter i FOF Aarhus

mad med omtanke

Bæredygtig og grøn mad

Skal du med på kødfri-bølgen? Få masser af inspiration på vores madlavningskurser.