Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19

Opskrift: babymos med rabarber

Opskrift: babymos med rabarber

Babymosen er nem at lave, når du gerne vil forkæle din baby med lidt ekstra lækkert i sommeren.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Ingredienser (til ca. 200 g mos):

  • 200 g friske rabarber
  • 4 spsk. vand
  • 1 stk. moden banan

Fremgangsmåde:

  1. Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Kom rabarber og vand i en gryde.
  3. Kog det i ca. 15 min. til rabarberne er helt bløde.
  4. Blend rabarberfyldet og si det (mas rabarberne igennem sien, så der kommer så meget masse ud fra rabarberne som muligt).
  5. Køl fyldet ned.
  6. Mos bananen og vend det siede rabarberfyld i.
  7. Hæld rabarbermosen på et skoldet, rent glas og sæt den på køl.

Tips

  • Hvis du har lavet rabarbersirup, kan du bruge rabarberfyldet derfra, da den koges uden sukker og vanilje. Hvis du bruger fyldet fra siruppen kan du blot begynde ved punkt 4 i denne opskrift.
  • Hvis du laver en stor portion, kan du fryse babymosen ned i fx. isterningeforme af plast eller silikone, og så kan du nemt tage en eller to terninger op ad gangen.
Husk:
Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.