Skip to content
Billede af kursist på koreansk ved FOF Aarhus, Jonathan Husum

Rid med på Korea-bølgen

Rid med på Korea-bølgen

Af Malene Damborg
Foto: Jørgen Diswal

En sydkoreansk kultur-bølge af en glitrende populærkultur og et uimodståeligt mad-univers skyller ind over Danmark. Dyk ned i den fascinerende kultur på et sprog- eller madlavningskursus og tag på opdagelse i koreanernes urgamle traditioner og ultramoderne levevis. 

På bare få generationer har Sydkorea forvandlet sig fra en krigsramt, fattig landbrugsnation til at være verdens centrum for innovation, skønhedspleje og populærkultur. Landet er på én gang traditionelt med oldgammelt kunsthåndværk, betagende kejserpaladser og farverige nationaldragter – og samtidig hypermoderne med sine tårnhøje skyskrabere, futuristiske teknologi og delikate streetfood-kultur. Det kan du blive meget klogere på i efteråret på kurser i koreansk sprog og madlavning.

Lær at forstå k-pop og k-drama på sprogkursus

Den koreanske dramafilm Parasite satte for alvor Sydkorea på verdenskortet, da den i 2019 vandt fem internationale filmpriser. Sammen med andre dramatiske tv-serier og den danse-venlige musikgenre k-pop har Sydkoreas underholdningsbranche taget verden med storm. Drømmer du om at komme bagom sproget i sangteksterne? At se de mange filmsucceser? Eller måske endda udforske landets kultur på en rejse til det fascinerende land? Så tag på sprogkursus hos FOF Aarhus, hvor vi udbyder koreansk på flere niveauer. Som begynder vil du opdage, at det koreanske alfabet Hangeul er let at lære – og har du allerede kendskab til sproget, får du rig mulighed for at udvide din talefærdighed og grammatiske forståelse.

Tag på madkursus og få et strejf af Korea i dit køkken

Har du smagt den famøse nudelret japaguri, der blev kokkereret i filmen Parasite? Nu har du chancen på et madlavningskursus hos FOF Aarhus! Koreansk kogekunst får nye, lækre smagsnuancer frem i maden, og tilberedningsformerne er præget af mange tusind års traditioner. Maden serveres ofte i mange små retter kaldet banchan, som er friske og farverige med skiftevis sødme, styrke og syre. Har du lyst til at snuse til det spændende køkken? Så tag med – vores koreanske underviser glæder sig til at vise dig landets kultur gennem nye smagskombinationer og traditionelle nationalretter, der naturligt gavner dit immunsystem.

”Min oplevelse af kurset i koreansk sprog har været intet mindre end fantastisk! Undervisningen er i topklasse, Sofie er en fænomenal underviser, og så har det været fedt at møde en masse skønne medkursister, der deler samme nysgerrighed og interesse. Koreansk er ved første øjekast meget fjernt fra de vestlige sprog, men det fede er også, at sproget giver super meget mening. Siden første undervisning er min fascination af landet kun vokset!" Jonathan Mastai Husum.

Billede af klassisk koreansk bygning

sprogkurser

Lær koreansk

Drømmer du om at lære det koreanske sprog?