Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Kathrine - Kommunikationspraktikant

Kathrine Terman Hiltmar i kommunikationsafdelingen

9. december 2022

Mit navn er Kathrine, jeg er 29 år og studerer Nordisk sprog og litteratur og Engelsk på Aarhus Universitet. Jeg har haft fornøjelsen af at være kommunikationspraktikant i FOF Aarhus i efteråret 2022.

Efter mange år med hovedet begravet i bøgerne var det skønt at få lov til at opleve den virkelige verden. Jeg skulle ikke bruge lang tid på kontoret, før det blev tydeligt, at det jeg har lært i løbet af min uddannelse, også var relevant i et kommunikationsteam.

En del af teamet og godt humør

En af årsagerne til at jeg hurtigt fik lov til at bruge mine færdigheder var, at der ikke gik mange minutter før jeg blev sat i gang. Man kan mærke, de er rutinerede i at have praktikanter, men samtidig formår de at se værdien i hver enkel person. Jeg følte mig som en del af holdet, og de var gode til at inkludere mig i mange forskellige opgaver. Derudover er der en fantastisk stemning på kontoret, hvor det at sparre med hinanden forekommer som en naturlig del af hverdagen, det betyder, at jeg virkelig havde en god fornemmelse af, hvad der rørte sig i huset, selv når det omhandlede opgaver jeg ikke var en del af.

En stor portion ansvar og mangeartede opgaver

Folkeoplysningen favner bredt, og i FOF Aarhus skal vi nå en meget stor gruppe mennesker med meget forskelligartede interesser, hvilket har været en virkelig sjov og lærerig udfordring. I løbet af min praktik har jeg haft mange ansvarsområder, jeg har bl.a. været ansvarlig for opsætning af underviserprofiler og anmelderkorps, derudover var jeg også en af de hovedansvarlige i udarbejdelsen af deres nye SoMe strategiplan, hvor vi afholdt fokusgrupper og bearbejdede materialet. Det betyder også, at mit CV nu indeholder værdifulde kompetencer såsom videoproduktion, strategisk kommunikation, SEO-optimering, content marketing, nyhedsbreve og meget mere.

I kommunikationsteamet skal man ikke være bange for at træde i karakter og komme med ideer, for de møder dig med stor interesse og nysgerrighed, og det synes jeg var rart at opleve.