Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram.

Billede af tidligere praktikanter hos FOF Aarhus, Michala Clausen og Charlotte Staulund

Michala Clausen og Charlotte Staulund fra ernæring og sundhed - i den kreative afdeling

6. juli 2020

Jeg hedder Charlotte og er 25 år gammel. På nuværende tidspunkt studerer jeg på ernæring og sundhedsuddannelsen med toningen sundhedsfremme og forebyggelse. På 6. semester havde jeg fornøjelsen af at komme i praktik hos FOF Aarhus, hvor jeg var hos den kreative afdeling i 8 uger. I praktikken fik jeg en masse praktisk erfaring samt fik lov til at udfolde mig fagligt i forhold til både kost og bevægelse.

Jeg hedder Michala, og jeg er 27 år gammel. Jeg er færdigudlært ernæringsassistent i 2016. I sommeren 2017 startede jeg på en professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvor jeg specialiserer mig inden for sundhedsfremme og forebyggelse. På 6. semester valgte jeg at tage min sidste praktikperiode ved FOF Aarhus, som var på 8 uger.

En del af teamet fra start

Under praktikken følte vi os velkomne og som en del af teamet allerede fra starten. Vi følte, at vores idéer blev taget seriøst, hvilket var med til at vi kunne udfolde os både personligt og fagligt. Da vi gerne ville have noget mere erfaring inden for fysisk aktivitet, blev der hurtigt etableret et samarbejde med bevægelsesafdelingen. Undervejs i hele praktikken var der mulighed for, at vi selv kunne prøve os frem - dog var der altid mulighed for vejledning, råd og feedback.

Forskellige arbejdsopgaver

Under praktikperioden fik vi både en del ansvar samt mulighed for at udforske vores kompetencer. Vi fik blandt andet lov til at ideudvikle til FOF Inspiration, hvor vi lavede forskellige opskrifter såsom forskellige måder at anvende sommerens rabarber, heriblandt rabarberkompot, og derudover 4 farverige kartoffelmosmorgenmadsmuffins og mango-nice-cream. Vi udviklede selv opskrifterne, foodstylede og tog billeder.

I samarbejde med bevægelsesafdelingen fik vi et træningshold op at køre, hvor vi hver havde et træningshold i ugen. I forbindelse med træningsforløbet fik vi mulighed for at sætte os ind i målgruppen samt udarbejde et træningsforløb, hvor der blev taget højde for netop denne. Derudover sparrede vi med underviserne, som var en stor inspiration, hvor vi også fik indsigt i de mange forskellige måder at undervise på.

Vores praktik hos FOF Aarhus har virkelig været fantastisk. Dette praktikforløb har været med til at give endnu mere gåpåmod og blod på tanden, når vi skal ud og søge job her i januar 2021, hvor vi er færdige med vores professionsbachelor. Hvem ved - måske man kan finde træningshold eller madlavningshold med os på hjemmesiden i fremtiden!