Skip to content
Tag med fof århus på kunsttur til Skagen

Kunsttur til Skagen

Kunsttur til Skagen

Tag med på en dejlig forårstur til skønne Skagen, hvor vi besøger Skagens Museum som i 2023 sætter fokus på kunstneren Marie Triepcke Krøyer Alfvén (1867-1940) med en større udstilling med hendes billedkunst, indretning og design.

Tilmeldingsfrist d. 4. maj.

Marie Triepcke Krøyer Alfvéns virke tager form i udveksling med et dynamisk og frugtbart kunstnerisk miljø omkring århundredskiftet, og hendes design og talent for indretning danner mode blandt flere af periodens meningsdannere. Hun tilhører således den kunstneriske fortrop omkring århundredskiftet, og hendes egen kunstneriske produktion bevæger sig på tværs af forskellige kunstarter og spænder over maleri, kunsthåndværk, design og indretning.

På turen besøger vi også det historiske Brøndums Hotel, hvor vi nyder en frokost, kaffe og kage.
Og så skal vi på en guidet byvandring med en af Skagens Museums kompetente formidlere, hvor vi skal se nærmere på malernes liv og virke i malernes by, Skagen.

Turleder: kunsthistoriker Ruth Christensen.

Download program for turen

Program for dagen:
Kl. 07.30: Afgang fra Musikhuset Aarhus, busholdepladsen, Valdemarsgade 1.
På vejen mod Skagen fortæller turleder og kunsthistoriker, Ruth Christensen om, hvad vi har i vente og giver en introduktion til skagensmalerne og kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer.
Kl. 11.00: Cirka ankomst til Skagen og Skagens Museum, hvorefter vi får en guidet omvisning og ser særudstillingen med Marie Triepcke Krøyer Alfvén.
Kl. 12.30: Vi nyder en dejlig frokost på det historiske Brøndums Hotel og runder besøget af med kaffe og kage.
Kl. 14.30-16.00: Her skal vi på en spændende guidet byvandring rundt i Skagen med en af Skagens Museums dygtige omvisere. Vi får fortællinger om skagensmalernes liv og arbejde og om Skagen som tillokkende kunstnerkoloni.
Kl. 16.00-17.00: Efter den guidede byvandring er der mulighed for lidt tid til at opleve Skagen lidt på egen hånd.
Kl. 17.00: Vi mødes ved museet, samme sted, som bussen satte os af. Herfra er der afgang præcis kl. 17.00 mod Aarhus
Kl. cirka 20.00: Ankomst til Aarhus, busholdepladsen ved Musikhuset.

Prisen er inkl.: bus t/r, entré, guidet omvisning, guidet byvandring, frokost på Brøndums Hotel (ekskl. drikkevarer), kaffe og kage.

Bemærk venligst: Deltagelse forudsætter, at du er godt gående. Hvis du har særlige allergener, vi skal være opmærksomme på ift. frokosten, skal du venligst give besked om dette ved tilmeldingen.