Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

portræt, portrætfoto, fotokursus, FOF Aarhus

Portrætfoto

Portrætfoto

Har du lyst til at lære om portrætfotografi? Så kom med!

Portrætfotografi indebærer mange forskellige ting; både posering og lys spiller fx en afgørende rolle for, om du får et spændende portrætfotografi. Og kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan tage portrætfotoet - både studiet derhjemme, naturen og unikke locations kan give vidt forskellige udtryk til dit foto.

Som deltager på kurset lærer du bl.a. om:

  • Hvilket og hvor meget lys du har brug for
  • Posering
  • Lyslægning med flash i studiet (principperne herfor kan også bruges mange andre steder og både med lidt og meget udstyr).
  • Hvordan studieudstyret fungerer, og hvilken effekt tilbehøret har på dit billede. Vi kommer omkring lysretninger, avanceret flash-udstyr og udstyr med en eller to små flash og en reflektor.

Den første dag starter vi med at se eksempler på portrætfotos. Herefter snakker vi om poseringer, og hvordan man styrer en optagelse til et godt resultat.

Søndag går vi i gang med at fotografere portrætter i forskellige stilarter og i små hold. Vi bruger hinanden som modeller.

Forudsætning for deltagelse

Kurset er både for begyndere og øvede – både til dig, der vil arbejde i studie med studieflash og dig, som gerne vil arbejde med små flash i studie og på locations.

Praktisk information

Hvis du har eget kamera, så medbring det gerne. Det er en god idé at medbring et SD-kort.

Omkostning til fotokopier er kr. 50,-

"Jeg har tilmeldt mig, da jeg med jævne mellemrum har brug for at lave portrætbilleder til en hjemmeside" 
KURSIST