Skip to content
Broderigarn. Underviser Tine Kanne, FOF Aarhus.

Broderi

Broderi

Broderi er en tavs samtale mellem nål, tråd og hjerte, hvor hvert sting fortæller sin egen historie.

Kursets indhold

På kurset får du mulighed for at udforske en bred vifte af broderiteknikker. Allerede første mødegang har du chancen for at afprøve forskellige sting, men du får også tid til at arbejde videre med dit eget projekt eller starte et nyt.

Mulighederne er mange, lige fra smukke ophæng i broderirammer til sofapuder eller endda det store korssting-juletræstæppe, som du altid har drømt om at skabe. Du kan vælge at designe dit eget mønster og beslutte, hvilke materialer der passer bedst til dit projekt. Det kan også være, at du har et broderikit, som du aldrig fik startet på, eller et projekt, der gik i stå. Hvis du mangler inspiration, vil underviseren have forslag til mindre projekter, som du kan arbejde med. 

Efter tre uger mødes vi igen, hvor du kan fortsætte med at arbejde på dit projekt og få hjælp til eventuelle udfordringer. Du vil også få mulighed for at opfriske de sting, du lærte den første mødegang, eller lære nye broderiteknikker. 

Som deltager på kurset, uanset om du er nybegynder eller øvet, kan du lære følgende sting: 

  • kontursting
  • franske knuder
  • schattérsyning
  • vævede eller syede edderkopper
  • gobelinsyning
  • petitpoint
  • korssting

Forudsætning for deltagelse

Broderi er for alle uanset tidligere erfaring. Undervisningen tilpasses individuelt, så uanset om du har erfaring med broderi eller er nybegynder, kan du opnå ny viden og lære spændende broderiteknikker. 

Praktisk information

Vi anbefaler, at du medbringer en saks, skrivegrej og papir. Derudover, sørg for at have dine læsebriller eller eventuelt en lup til de mere detaljerede opgaver.