Skip to content
Kursist og underviser Stine Poulsen Hald på et læderkursus ved FOF Aarhus

Små ting i læder

Små ting i læder

At arbejde i læder er en kunst og et håndværk, som rækker mange årtusinder tilbage. Skær, form og sy i materialet, og skab små ting i læder.

Vi laver som det første et fælles lille projekt, hvor underviseren medbringer alt. Projektet koster mellem 10-20 kr, som betales første gang til underviseren. Derefter er det tid til, at I selv kan arbejde med jeres egne idéer. Tænk gerne over, hvad har lyst til at lave inden første mødegang, så underviseren har mulighed for at finde skabeloner frem. Vi kan også sammen forsøge af lave et mønster til de ønsker, du har. Målet er, at give lysten til at arbejde videre med materialet derhjemme bagefter.

Der er frit valg på alle hylder i forhold til, hvad du ønsker at lave af små ting. Det kan være nøgleringe, brilleetuier, raflebægere, julepynt, nålepuder, vådformede dyr, punge, tasker m.fl.

Som deltager på holdet vil du: 

  • lære at tegne mønster af og over på læder/skind
  • lære at sy i læder/skidt
  • lære at forme læder, så du kan arbejde videre med materialet hjemme  

Forudsætninger for deltagelse

Små ting i læder henvender sig til dig, der er nybegynder eller har begrænset erfaring i at arbejde med læder.  

Praktisk information

Har du værktøj og læder/skind liggende, som du gerne vil arbejde med, så medbring det endelig. Der er ingen krav til påklædning, men tag gerne noget på, der kan tåle at blive beskidt. Medbring desuden gerne papir, blyant og pap (gerne genbrug fra køkkenet, fx fra morgenmadsprodukter). 

Der er værktøj til rådighed og en lille smule knapper og nitter, der kan købes. Ellers skal du selv sørge for at købe materialer.

 

"Jeg vil gerne have et meget specielt læderarmbånd, og da jeg ikke kan finde det noget sted i forretningerne, må jeg jo lave det selv" 
KURSIST