Skip to content
Japansk kalligrafi for letøvede, kursus i FOF Aarhus.

Japansk kalligrafi for begyndere 2

Japansk kalligrafi for begyndere 2

Du har allerede en lille smule erfaring med japansk kalligrafi. Måske har du deltaget i FOF’s ”Kalligrafi for begyndere 1” og kender lidt til de basale teknikker.

På dette kursus vil vi stadig arbejde med de basale teknikker som fx at holde penslen korrekt og udføre de enkelte penselstrøg i den traditionelt rigtige rækkefølge. Men vi vil også fokusere på lidt mere avancerede teknikker og kaste os ud i nogle af de mere udfordrende skrifttegn.

Det drejer sig i høj grad om at lære at se: Vi går ud fra nogle konkrete eksempler, som du kan bruge som model for dine egne forsøg. Du lærer at observere, hvor stregerne i tegnet starter, hvor nøglepunkterne er, og hvordan de forskellige streger i tegnet kommer i balance med hinanden, så helheden bliver smuk.

Undervisningsmaterialer
Medbring gerne det kalligrafisæt, du fik udleveret på kurset ”Japansk kalligrafi for begyndere 1”. Hvis du ikke har noget kalligrafisæt, er det i begrænset omfang muligt at købe et sæt på kurset (pris kr. 150-200) - kontakt FOF Aarhus, inden du tilmelder dig, så vi kan være sikre på, vi har et sæt til dig.