Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Undervisning i Mangategning hos FOF Aarhus

Lær at tegne manga

Lær at tegne manga

Synes du, at de japanske tegneserier (manga) er spændende, og kunne du tænke dig at lære nogle af teknikkerne bag fortælleformen, og blive udrustet til at lave din egen manga? Så er holdet her for dig.

Vi fokuserer på at udvikle din egen unikke stil ved at integrere teknikker fra de japanske tegneserier, og udforske historien bag et af verdens ældste tegneserieformater. Hver mødegang, er der forskellige øvelser, du skal lave, som kombineres med en teoretisk gennemgang, der illustreres med eksempler fra forskellige serier. Det giver dig mulighed for at forstå, hvordan manga til shônen demografien (drenge fra 12-18) adskiller sig fra manga til shôjo demografien (piger fra 12-18), og ligeledes hvordan de adskiller sig fra tegneserierne, der henvender sig til voksne.

Som deltager på kurset vil du:

  • lære forskellige måder, du kan designe figurer på
  • lære brugen af forskellige teknikker fra den japanske tegneseriekunst, fx blæk, skravering og screen tones.
  • blive  præsenteret for forskellige fortællemetoder, genren og demografien. 
  • få lov til at arbejde på dit eget projekt. 

Forudsætninger for deltagelse

Lær at tegne manga henvender sig til alle, uanset om du er nybegynder eller øvet. Det eneste krav er, at du har en interesse og nysgerrighed for at lære noget nyt. Måske har du en passion for manga og ønsker at forstå, hvordan du kan skabe din egen manga-tegneserie, og fortælle en historie. 

Praktisk information

Du skal selv medbringe en skitsebog i A4 størrelse, en stiftblyant/blyant i HB, viskelæder og optegningstucher i 0.05, 0.5 0.7 og 0.8.