Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Illustration af hjerne som arbejder kreativt.

Kritisk tænkning

Kritisk tænkning

Ved hjælp af øvelser i enkle ’tanke-modeller’, tilsat en smule teori, vil vi på kurset ”opdrage” hjernen til at gå mere bevidst og systematisk til værks, end den har for vane. Vi tænker nemlig ofte meget mere ”at…”, end vi tænker over, tænker os om, gennemtænker. Men det kan trænes. Vi kan træne vores hjerne, så den i højere grad overvejer og gennemtænker.

Målet med kurset er bredt: at kunne forstå et problem, gennemskue vrøvl, træffe bedre beslutninger og kunne forklare (dvs. formidle noget klart for både sig selv og andre). God tænkning er også afgørende for vores evne til at lære nyt, huske bedre og få nye ideer.

Og tænk bare: Det har ikke noget med høj intelligens at gøre. Det kan læres på samme måde som man lærte at binde snørebånd, cykle eller spille håndbold: Man opdeler det i små sekvenser, er systematisk og leger med det – indtil det til sidst sidder på rygmarven, og man kan slippe sine huskeregler.