Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Fragmentet af gamle mosaik i Kourion , Cypern. Historiske sprog FOF Aarhus.

Historiske sprog

Historiske sprog

Det klassiske sprog latin kaldes somme tider også for et ”dødt sprog”, fordi det ikke længere tales af nogen. Men når man dykker ned i sproget, føles det langt fra som et indblik i en død verden. Det fører os ind i antikkens rige og frodige kultur, hvor både litteratur, billedkunst, filosofi og arkitektur oplevede en kolossal blomstring og satte nogle kraftige spor, som fører helt op i vor tid.

Mange moderne europæiske sprog som f.eks. italiensk, spansk og fransk står på skuldrene af det latinske sprog, både i deres ordforråd og grammatik, og alle moderne sprog bruger et hav af latinske ord, som vi i dag slet ikke opfatter som ”fremmedord”, fordi de er helt integreret i vores dagligsprog – tænk bare på ord som ”klima”, ”logik”, ”objekt” og ”temperatur”.

Underviser på kurset Danish for beginners | FOF aarhus

Lær et nyt sprog

Vil du lære at tale et nyt sprog fra bunden eller pudse gamle evner af? FOF Aarhus har med garanti et sprogkursus til dig! Vi tilbyder et bredt udvalg af sprog på forskellige niveauer.