Skip to content
Fragmentet af gamle mosaik i Kourion , Cypern. Historiske sprog FOF Aarhus.

Historiske sprog

Historiske sprog

De klassiske sprog oldgræsk og latin kaldes somme tider også for ”døde sprog”, fordi de ikke længere tales af nogen. Men når man dykker ned i de to sprog, føles det langt fra som et indblik i en død verden. Begge sprog fører os ind i antikkens rige og frodige kultur, hvor både litteratur, billedkunst, filosofi og arkitektur oplevede en kolossal blomstring og satte nogle kraftige spor, som fører helt op i vor tid. Det samme gælder Indiens klassiske lærdomssprog sanskrit, som faktisk stadig forstås og tales af mange, selvom det ikke længere er et fungerende modersmål for nogen.

Mange moderne europæiske sprog som f.eks. italiensk, spansk og fransk står på skuldrene af det latinske sprog, både i deres ordforråd og grammatik, og alle moderne sprog bruger et hav af græske og latinske ord, som vi i dag slet ikke opfatter som ”fremmedord”, fordi de er helt integreret i vores dagligsprog – tænk bare på ord som ”klima”, ”pædagog”, ”logik”, ”objekt” og ”temperatur”.

Kulturfag

Der er mange spændende kurser i kulturfag, prøv kræfter med at skrive litteratur, spille spil eller dykke ned i musikhistorien