Skip to content
Lær at lave julekonfekt på kursus i FOF Aarhus

Julekonfekt

Er du begejstret for julen? Så forestil dig øjeblikket, hvor du sætter tænderne i små mundfulde af julemagi med smagen af blød nougat og sød marcipan, der forenes af chokolade.

På kurset lærer du at lave gammeldags julekonfekt, og du får chancen for at arbejde med både marcipan og nougat. Du bliver undervist i, hvilke ingredienser, der anvendes i julekonfekt, og hvordan du forbereder dem korrekt. Underviseren guider dig gennem de grundlæggende teknikker, der er essentielle for, at du kan mestre konfektens kunst. Du får også indsigt i, hvordan du opbevarer din konfekt korrekt for at bevare friskheden. Når kurset er slut, kan du imponere dine nærmeste med hjemmelavet julekonfekt, der er rullet, formet, dekoreret og overtrukket med chokolade.

Som deltager på kurset vil du:

  • lære at forme konfekt i marcipan.
  • få indblik i, hvordan du kan dekorere konfekt fx ved at rulle, skære, forme og pynte konfekten.
  • få en grundig indføring i, hvordan du dypper og dekorerer din konfekt med overtrækschokolade på en måde, der gør det nemt for dig at gentage processen derhjemme.
  • udforske forskellige smagsvarianter, der giver din konfekt et unikt præg, fx appelsin og lakrids.
  • lære at lave de klassiske snebolde fra bunden.

Forudsætning for deltagelse:

Julekonfekt er for alle og kræver ingen tidligere erfaring.

Praktisk information:

Vi opfordrer dig til at medbringe en opbevaringsbøtte, så du kan tage din hjemmelavede julekonfekt med dig og dele julestemningen med dem, du holder af.

"Jeg får gæster til jul og vil gerne forberede mig på at lave lækker julekonfekt." 
KURSIST

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 14.12.2025 14:00-17:30 H.H. Seedorffs Str. 7 John Bramsen
Underviser

John Bramsen

Jeg er født i 1972, og blev uddannet bager i 1991. Siden da har jeg bl.a. arbejdet som selvstændig i 17 år og som bagermester i 18 år. 

Jeg har deltaget i DM, og opnåede en 3. plads i rugbrød. 

Siden 2012 har jeg undervist, og jeg elsker at eksperimentere med alt muligt inden for faget, hvilket giver mig mulighed for at videregive mine guldkorn i min undervisning. 

Jeg tror på, at man lærer bedst, når man har fingrene i dejen – eller hvad det nu er, vi arbejder med. Derfor er undervisningen hos mig også praktisk.

Mit mål er, at du går fra kurset med lysten til at arbejde videre med det, du har lært. For det sjove ved mit fag fag er, at vi alle lærer noget nyt hver eneste dag. 

"John har styr på det hele. Han kan selvfølgelig sit håndværk, men han har også styr på logistikken på imponerende vis. Der er god stemning på hans hold." - Peter, kursist.