Skip to content
Kursus i påskechokoade i FOF Aarhus

Påskechokolade

Påskechokolade

Lær at lave din egen påskechokolade, og få en smilende pause i hverdagen.

Kurset er til dig, som gerne vil lære at temperere chokolade og lave fyldte chokolader i chokoladeforme. Du bliver guidet gennem, hvordan du kommer fra at stå med din nye chokoladeform i hånden til at vende færdige fyldte chokolader ud. På kurset hører du oplæg om forskellige typer af fyld, og hvordan du kan pynte dine chokolader, så det passer til fyldet. Sammen smager vi på forskellige slags chokolade – både lys og mørk, men også forskellige kvaliteter. Du får viden om chokolades indhold, kakaosmør og forskellige typer af forme. Derudover får du også gode råd til, hvordan du skal opbevare dine fyldte chokolader, så de holder længere.

Som deltager på kurset arbejder du med:

  • let pyntning af chokoladeskallerne.
  • fyld i chokoladerne.
  • temperering af chokolade med forskellige teknikker, så du føler dig sikker i at gøre det selv.
  • fyldning af chokoladerne.
  • teknikker til lukning af chokoladerne i formene.
  • hvordan kan du bruge chokoladeresterne til fx chokoladebrud og pålægschokolade.

Forudsætning for deltagelse

Påskechokolade henvender sig til nybegyndere og letøvede. Kurset giver dig den nødvendige viden og færdigheder til at kunne mestre kunsten at temperere og lave fyldte chokolader fra bunden.

Praktisk information

Du kommer til at lave min. to slags fyld, temperere chokolade to gange og fylde to chokoladeforme sammen med en makker. Du får ca. 20-25 stykker chokolade med hjem samt chokoladebrud/pålæg. Vi anbefaler, at du medbringer en opbevaringsbøtte eller lignende, så du kan transportere dine fyldte chokolader hjem. Kurset varer 5 timer, så ønsker du frokost, skal du selv medbringe den.

OBS.
Er du laktoseintolerant, kan du ikke deltage i chokoladesmagningen, og du bedes venligst informere underviseren eller FOF Aarhus’ administration senest en uge før kurset.