Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Mini-maker hos FOF Aarhus. Atlas af Maria Ellermann

Mini-maker: Babymad 4-12 måneder

Mini-maker: Babymad 4-12 måneder

Er du klar på opstart af babymad? Eller er du i tvivl om, hvordan og hvornår du skal gå i gang, hvad man kan give baby, hvor meget og hvor lidt? Bliv guidet gennem det madeventyr, I skal på med underviser Ellie Malou, som er vejleder i holistisk sundhed og børns adfærd omkring mad.

Til Mini-maker bliver du inspireret til, hvordan du kan lave hjemmelavet mad til din baby, og du bliver samtidig klogere på den babymad, du kan købe færdiglavet.
Vi gennemgår alt fra ernæring, tips og tricks til madlavningen, fup og fakta samt gode råd til måltidssituationer, der skaber madglade babyer og børn. Derudover er der plads til at dele erfaringer og frustrationer med jeres med-mødre og -fædre.

Hvordan foregår det?
Hver gang vil der være et overordnet tema, vi går i dybden med. Vi kigger på trends, tendenser, fup og fakta samt hvordan vi kan bruge de forskellige anbefalinger og råd i hverdagen, og hvilke vi skal smide væk.
Malou kommer med et kort oplæg omkring temaet, der skaber mulighed for dialog og spørgsmål. Hver gang vil vi også gå i køkkenet og være kreative med forskellige babymad.
Hvert tema kan sættes i relation til alderen på din baby, og det vil altid være muligt for dig at få vejledning omkring det, der fylder hos jer, selvom det ikke er indenfor dagens tema. Se temaerne herunder.

4. maj: Prep din babymad
Vi sætter fokus på, hvordan vi kan gribe den hjemmelavede babymad an i praksis. Timer har vi ikke nok af i døgnet – især ikke med en baby, så hvilke tips og tricks kan gøre madlavningen og måltiderne nemmere i hverdagen, når baby begynder på skemad og fingermad?
Vi kommer også omkring, hvad baby skal spise og ikke spise i forhold til sin alder og udvikling.
I køkkenet laver vi forskellige basiselementer, der er gode at have i fryseren, der med få ingredienser og let tilberedning kan udfolde sig til forskellige retter.
Der er mulighed for at få tilsendt opskrifter efterfølgende, hvis du ønsker det.

18. maj: Se bort fra bordskik
Må baby lege med maden? Hvornår er det egentlig leg, og hvornår er det en del af den naturlige spiseudvikling?
Hvad kan man forlange af baby/barnet i forhold til bordskik?
Skemad, BLW eller måske en kombination?
Hvad er i det hele taget det bedste at gøre for at barnet udvikler et naturligt, nysgerrigt og kærligt forhold til mad? Disse spørgsmål tager vi op til dialog.
I køkkenet laver vi forskellige bud på god fingermad til barnet 6+ måneder.
Der er mulighed for at få tilsendt opskrifter efterfølgende, hvis du ønsker det.

1. juni: Smoothies
Smoothies i klemmeposer er utroligt populært. Men hvor gode er færdiglavede smoothies ernæringsmæssigt? Er nogle bedre end andre? Og hvad indeholder de egentligt?
Hvornår er klemmeposerne gode at bruge i hverdagen, og er der tidspunkter, hvor de ikke er så hensigtsmæssige? Der er mange meninger og myter – vi sætter smoothies under luppen og bliver klogere sammen.
I køkkenet eksperimenterer vi med hjemmelavede smoothies fyldt med næring. Smoothies der kan drikkes af glas, kommes i genanvendelige klemmeposer eller bruges som element i overnight oats.
Der er mulighed for at få tilsendt opskrifter efterfølgende, hvis du ønsker det.

15. juni: Den søde tand
Er den søde tand noget baby eller børn har, eller er det noget, vi skaber? Hvordan kan vi omgås de søde sager, så baby/børn får et naturligt forhold til dem? Hvornår kan man introducere sødt for barnet, og hvilken rolle spiller det i forhold til barnets spiseudvikling m.m.?
Du har helt sikkert nogle holdninger, dagplejemor eller institutionen har måske en kostpolitik, og så er der de kære bedsteforældre, der bare gerne vil forkæle med en is.
Vi tager en snak om, hvad forskningen siger om emnet, jeres forventning og erfaringer samt hvordan man kan sætte grænser for baby/barnet og omverdenen på en kærlig måde.
I køkkenet eksperimenter vi med søde sager uden tilsat sukker.
Der er mulighed for at få tilsendt opskrifter efterfølgende, hvis du ønsker det.

Til efteråret gentager temaerne sig.

Hent også et gratis opskriftshæfte med babymad.