Skip to content
Smagning af alkoholfri | FOF Aarhus

Alkoholfri vinsmagning

Alkoholfri vinsmagning

Ønsker du at skrue ned for alkoholindtaget til gavn for din sundhed og dit almindelige velbefindende, men uden at gå på kompromis med de gode smagsoplevelser? Som forbrugere efterspørger vi i stigende grad lavalkoholiske og alkoholfrie alternativer til øl, vin og spiritus. Vinproducenterne investerer derfor i bedre og bedre produkter, der kan give vinøse smagsoplevelser uden alkoholens uønskede virkning.

Til vinsmagningen afprøver vi nogle af markedets bedste alkoholfrie bud på rødvin, hvidvin og bobler, men vi skal også omkring andre vinøse drikke uden alkohol. I løbet af aftenen bliver du klogere på, hvordan alkoholfri vin fremstilles, og hvilke teknikker og metoder, der bruges til at fjerne alkoholen fra vinen. Du får også indsigt i, hvilke forhindringer der er ift. at opnå smagen af ”rigtig” vin. Vi taler om smageteknik, og om det generelle udbud af alkoholfrie vine på markedet. Vinsmagningen giver dig en bedre forståelse af etiketter, valg af producenter og værdien af alkoholfri vin.

Som deltager til vinsmagningen får du:

  • indsigt i, hvordan alkoholfri vin fremstilles.
  • viden om, hvordan du får mere nydelse ud af alkoholfrie vine.
  • inspiration til, hvordan du parer alkoholfri vin med forskellige typer af mad for at forbedre smagsoplevelsen.
  • gode råd til, hvordan du opbevarer alkoholfri vin.
  • tips og tricks til jagten på den gode alkoholfrie vin.

Forudsætning for deltagelse:

Alkoholfri vinsmagning er for alle, uanset om du allerede har truffet valget om en alkoholfri livsstil, overvejer at gøre det eller bare har en generel interesse for vin.

Praktisk information:

Vi anbefaler, at du denne aften tager ingen eller sparsomt med parfume på, da parfume kan forstyrre duften i vinen. 

Arrangementet er i samarbejde med Aarhus Kommunes kampagne ’Hvid januar’, som opfordrer til at holde en alkoholfri januar eller forsøge sig med alkoholfrie alternativer for at opnå sundere alkoholvaner.