Skip to content
Guitarist Peter Uldahl og vinkonsulent David Andreasen til vinsmagning hos FOF Aarhus

Flamenco & vinsmagning

Flamenco & vinsmagning

Kom med til Spanien for en aften, når vi inviterer til vinsmagning og musikaften med moderne spanske vine akkompagneret af spansk guitar.

Til aftenen får vi besøg af sommelier og vinkonsulent David Andreasen fra Vinslottet, der har baggrund som tjener og sommelier fra Vinakademiet. David guider os igennem en bred palette af vine, alt fra Cava til hvide, orange, røde og både tørre og søde sherryer.

Vi vil i løbet af aftenen smage vine fra Rías Baixas i Galicien, Terre Alta og Priorat fra Catalonien, Ribero del Duero i Castilla y León, Jumilla i Murcia, Utiel-Requena i Valencia, og så tager vi også et smut forbi sherrytrekanten i Andalusien. Og David vil derudover fortælle i ord og billeder om spansk vin og dens udvikling, sådan at vi også kan lære noget.

Med sig har David desuden guitarist og foredragsholder Peter Uldahl. Peter er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og spansk og har studeret guitar og flamenco i Granada. Og når han ikke lægger spanske toner til Davids vine, underviser han blandt andet i musik.
Peter vil spille stemningsmusik fra de sydlige himmelstrøg og lægge toner til vinenes aromaer. Vi kommer her omkring musik fra mange af de samme provinser, hvori vinene dyrkes, og Peter vil desuden indføre os i de mange forskellige lokale stilarter man finder i Spanien, hvor vi både skal høre om bolero, tango og flamenco samt ikke mindst lære hvordan man spiller fandango.

Der er lagt op til en fornøjelig aften med 11 forskellige vine, skøn musik og sydlandsk varme!