Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Vinsmagning og latinamerikansk guitarspil, musik og vin, FOF Aarhus

Musik & Vin - Latinamerika

Musik & Vin - Latinamerika

Vi gentager succesen og inviterer til endnu en aften med god musik og fantastiske vine. Denne gang går turen til Latinamerika med moderne og spændende vine fra Argentina og Chile akkompagneret af latinamerikansk musik ved sanger Claude Chichon og guitarist Peter Uldahl.

Aftenens program byder bl.a. på besøg af sommelier og vinkonsulent David Andreasen fra Vinslottet. Han vil guide os gennem en bred palet af vine fra Chile og Argentina, mens han fortæller om vinenes særpræg og hans besøg på vingårdene. Det vil være muligt at købe vinene med hjem til en god pris.

Chile og Argentina har særligt gode betingelser for vindykning, og i løbet af aftenen får du indblik i latinamerikansk vinhistorie, vinproduktion og hvordan kvalitetsvine derfra kan udtrykke sig i glasset. Vi skal bl.a. lære at kende de latinamerikanske toner og opleve latinamerikansk meditationsvin.

Den spansk-franske sanger Claude Chichon og guitarist Peter Uldahl vil lægge toner til vinene. Claude har i en lang årrække udbredt både den latinamerikanske og franske musik i Danmark med grupper som Media Luna, Den Franske Kvartet, Songoro Cosongo, Lyden af Paris og den danske jazzkvartet Just Like Django. Peter er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og spansk, har studeret guitar og flamenco i Granada og er fast musikforedragsholder på Kulturhøjskolen.

Med et repertoire af cubanske boleros, argentinsk tango og latinamerikanske ballader lader duoen en atmosfære sænke sig, som klinger af latincharme og sydlandsk lune. Vi skal lytte til musik med drama, følelse og kærlighedsballader, der emmer af latino-nostalgi fra varme himmelstrøg under halvmånens skær.

Der er lagt op til en fornøjelig aften med 11 forskellige vine, skøn musik og sydlig varme.