Skip to content
Olivenolie i skål ved oliventræ. FOF Aarhus.

Olivenolie - foredrag og smagning

Olivenolie - foredrag og smagning

Kom og lær om olivenolie. Lær om, hvorfor der er forskel på smag og farve, hvordan man producerer olivenolie, og hvordan man kan være sikker på, at den olie, man køber, er pengene værd.

Foredraget holdes af Ellen Lundqvist fra Casa di Rosa. Ellen har boet i Italien i over 20 år og har en olivenolielund i Umbrien. Hun vil fortælle om Umbrien, om pasning af oliventræerne og ikke mindst om høsten og presningen af olivenfrugterne. Hun vil også komme ind på olivenolies kvaliteter, om kold-pres, og om hvorfor en olivenolie fra samme olivenlund ikke smager ens fra år til år.

Hele foredraget er understøttet af flotte billeder fra området og detaljerede billeder af høsten og forarbejdningen på den lokale mølle. Vi smager på tre forskellige olier: sidste års høst, dette års høst, og til sammenligning en populær olie fra supermarkedet.

Undervejs serverer vi et glas italiensk vin fra området. Efter foredraget vil der være mulighed for at købe olie fra dette års olivenhøst.