Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Sushikursus hos FOF Aarhus

Sushi

Sushi

Sushi, den delikate japanske spise, der kombinerer marineret ris med en række af forskelligt tilbehør. Ofte består sushi af frisk fisk eller skaldyr, men det kan også laves med et væld af vegetariske varianter, svampe eller æg. Elsker du den traditionelle japanske delikatesse, og drømmer du om at mestre kunsten bag, så er kurset det perfekte sted at starte.

Kursets indhold

På kurset får du praktisk erfaring og viden, som du efterfølgende kan bruge derhjemme. Undervisningen giver dig indsigt i, hvilke krav, du skal stille, når du køber fisk og skaldyr til sushi, og hvordan du udvælger grøntsager af høj kvalitet. Du får også undervisning i skæreteknikker, smag og tekstur.

Gennem kurset får du en forståelse for sushi-kulturen bl.a. dens traditioner, serveringsmetoder, etikette for spisning, æstetik og dekoration. Du bliver også klogere på de forskellige varianter af sushi, fx vegetarisk sushi, tempura sushi og fusionssushi. Vi bruger ingredienser, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker, og du har derfor mulighed for at bruge af dine nye evner til at imponere venner og familie efterfølgende.

Som deltager på kurset får du:

  • undervisning i, hvordan du koger, afkøler og krydrer sushiris korrekt.
  • viden om de fortrukne ingredienser og råvarer til sushi.
  • træning i, hvordan du skærer fisk og grøntsager egnet til sushi.
  • undervisning i, hvordan du laver forskellige former for sushi-ruller, fx maki, nigiri og sashimi.
  • teknikker og opskrifter til at lave sushisovs og smagsgivere som wasabi og ingefær.

Forudsætning for deltagelse

Sushi for begyndere henvender sig til dig, som er begynder, men alle er velkomne til at deltage, uanset tidligere erfaring med sushi.

Praktisk information

Vær opmærksom på, at der kan forekomme merudgifter til madvarer.

 

"Jeg har altid godt kunne tænke mig at lære at lave sushi, da det er sundt og lækkert, og mine børn elsker det." 
KURSIST