Skip to content
Undervisning i stabiliserende kropstræning ved underviser Lise Rasmussen

Alsidig bækkenbundstræning

Alsidig bækkenbundstræning

Ønsker du stærke bækkenbundsmuskler, der af sig selv, hurtigt og præcist reagerer, når du går, løber, danser, nyser og griner? Så er dette hold lige noget for dig!

På holdet har vi fokus på at styrke bækkenbundens egne og naturlige reflekser. Og alsidig bækkenbundstræning er langt mere end bare knibeøvelser.

Gennem et varieret øvelsesprogram træner vi bækkenbundsmusklerne, samtidig med at du får viden om bækkenbundes mangeartede reflektoriske funktioner samt opspændinger. Tillige får du viden om de mange årsager til, at bækkenbunden kan blive svag. Vi anser styrken i bækkenbunden i sammenhæng med hele kroppen. Fx kan den blive påvirket af vores kropsholdning og måden, vi sidder på. Gennem en varieret bækkenbundstræning stabiliserer vi på reflektorisk måde bækkenknoglerne ift. hinanden, når vi bevæger os, samtidig med at bækkenbunden også reflektorisk holder vores indre organer oppe.

Som deltager på holdet vil du: 

  • styrke dine bækkenbundsmuskler til at stabilisere bækkenets knogler i forhold til hinanden (fx når du hopper). 
  • styrke dine bækkenbundsmuskler til at holde dine indre organer oppe og modstå trykket mod bækkenbunden, når du fx hoster og nyser. 
  • opnå bevidsthed om, hvordan bækkenbundens reflektoriske muskelopspændinger mærkes

Forudsætninger for deltagelse 

Alsidig bækkenbundstræning er for dig, der ønsker reflektorisk stærke bækkenbundsmuskler og som har brug for at gå på et mindre hold, hvor der er plads til individuel vejledning. 

Praktisk information

Alle redskaber, træningsmadrasser, tæpper og puder er til rådighed i alle FOF bevægelseslokaler.

Vi anbefaler, at du ifører dig behageligt tøj, som du kan  bevæge dig, i samt et lagen til at lægge over træningsmadrassen. Omklædning kan foregå i gangen ud for lokalet, på et af toiletterne eller hjemmefra.

NB. Dette hold kategoriseres som hensyntagende undervisning. Læs mere om hensyntagende undervisning