Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

To glade kursister til bevægelseshold hos FOF Aarhus

Optræning af nakke/skuldre/ryg

Optræning af nakke/skuldre/ryg

På dette hensyntagende hold er fokus på de dybdeliggende muskler i nakke, skuldre og ryg. Samtidig arbejdes der med hele kroppen, så du går hjem med en følelse af velvære og balance.

Her får du styrket og afspændt dine problemområder og redskaber til at tage vare på dig selv. Du lærer bl.a. om holdning, stresshåndtering og ubalancer i kroppen.

Du kan forvente:

  • større kropsbevidsthed, smidighed, balance og styrke.
  • viden om øvelser, der kan hjælpe dig i hverdagen.
  • individuel vejledning og træning tilpasset dit niveau.
  • en afslappet tone og hyggelig atmosfære.

Sådan forløber en mødegang

Træningen kombinerer psykomotoriske grundøvelser med inspiration fra pilates, yoga og fitness. Fokus ligger på fysisk styrke, især med tanke på aldringens udfordringer.

Vi starter typisk stående med fokus og grounding, fortsætter med opvarmning af led og muskler samt en smule pulstræning. Hovedvægten ligger på balance- og styrkeøvelser, efterfulgt af stræk for hele kroppen og afspænding af nakke, skuldre og ryg.

Vi benytter forskellige redskaber, fx store og små bolde, elastikker og håndvægte. Vi står og ligger meget, men der er altid mulighed for siddende variationer.

Forudsætninger for deltagelse

Optræning af nakke/skuldre/ryg er for deltagere, der har problematikker i nakke, skuldre og ryg. Holdet er for dig, som har brug for at gå til hensyntagende undervisning – læs mere her.

Træningen tilpasses efter niveau og tager altid afsæt i dit udgangspunkt. Der er rig mulighed for individuel vejledning undervejs.

Praktisk information

Du kan med fordel iklæde dig tøj, der er behageligt at bevæge sig i.